Η Θεσσαλία και η Εύβοια ήταν δύο από τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν σοβαρά από έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών Daniel και Elias.

To meteo.gr προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση του ύψους των βροχοπτώσεων στην κακοκαιρία Daniel και στην κακοκαιρία Elias με πίνακα στον οποίο παρατίθενται τα ποσά βροχής που καταγράφηκαν σε αυτές τις δύο περιοχές από μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια πρώτη σύγκριση ανάμεσά τους.

Τα ποσά βροχής κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν μεγαλύτερα στη Θεσσαλία, ενώ κατά την κακοκαιρία Elias, με εξαίρεση τους σταθμούς σε Ωρεούς και Στενή, τα ποσά βροχής ήταν μεγαλύτερα στην Εύβοια.

Σχετικά με τον μετεωρολογικό σταθμό της πόλης του Βόλου, παρατηρείται ότι, παρά το γεγονός ότι το συνολικό ποσό βροχής της κακοκαιρίας Daniel ήταν μεγαλύτερο από αυτό της κακοκαιρίας Elias, η δεύτερη είχε πιο έντονες και συχνές βροχοπτώσεις. Συνεπώς, το μέγιστο ποσό βροχής σε διάστημα 6 ωρών κατά την κακοκαιρία Daniel ανήλθε σε 159,6 χιλιοστά (05/09, 06:10-12:10), ενώ το αντίστοιχο μέγιστο ποσό βροχής σε διάστημα 6 ωρών κατά την κακοκαιρία Elias ανήλθε σε 201,6 χιλιοστά (27/09, 16:30-22:30), παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 26%.