Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό επιβλήθηκε στον 51χρονο συζυγκτόνο που τον Ιούλιο του 2022 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του στο Τσιλιβί της Ζακύνθου.

Η υπόθεση, η οποία είχε συγκλονίσει τη χώρα, εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στα δικαστήρια της Πάτρας.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Παναγιώτης Κεφαλληνός, αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το imerazante.gr.



Το χρονικό της συζυγοκτονίας

Ο 51χρονος αλλοδαπός ξυλοκόπησε και στη συνέχεια έσφαξε με κουζινομάχαιρο τη 41χρονη σύζυγό του, με την οποία είχαν τρία παιδιά, ηλικίας 19, 14 και 8 ετών. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, έπειτα από τηλεφώνημα γειτόνων για ενδοοικογενειακό επεισόδιο, βρήκαν τη γυναίκα αιμόφυρτη και σοβαρά τραυματισμένη. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά εκείνη κατέληξε λίγα λεπτά αφότου έφτασε στο νοσοκομείο. Έφερε μώλωπες και εκδορές, καθώς και τραύματα στον λαιμό και τον θώρακα από το μαχαίρι.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του 19χρονου γιου του ζευγαριού

«Η μάνα μου φοβόταν. Έκανε δύο δουλειές για να ζει τα παιδιά της, αλλά και εκείνον. Ο πατέρας μου ξόδευε όλα του τα χρήματα. Τσακωνόντουσαν συχνά. Και εγώ και ο αδελφός μου είχαμε παρέμβει πολλές φορές. Ακόμη και χτυπώντας τον για να φύγει. Αλλά αυτός εκεί», είχε πει ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού την ημέρα της προσαγωγής του πατέρα του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 51χρονος της είχε επιτεθεί

Οι γείτονες της περιοχής από την πρώτη στιγμή δήλωναν στις Αρχές ότι, δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συζυγοκτόνος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του, καθώς είχαν σημειωθεί αρκετά περιστατικά στο παρελθόν.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η γυναίκα είχε κάνει καταγγελία ξανά στην Αστυνομία 1,5 μήνα πριν από τη δολοφονία, για ενδοοικογενειακή βία. Ο 51χρονος είχε τότε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές, αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος.