Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία από τις ασθένειες που κυκλοφορούν μετά τις φονικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει, γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό, όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό», ανέφερε αρχικά η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.


Ματίνα Παγώνη: Μας φοβίζει το στέλεχος Pirola

«Το εμβόλιο έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού ύστερα από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορονοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια», τόνισε η κ. Παγώνη.

«Έχουμε καθημερινή επαφή με τους γιατρούς στη Θεσσαλία. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Επειδή ακόμα υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, έχουν πάνω από 40 περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Έχουμε 4-5 περιστατικά λεπτοσπείρωσης, χρειάζεται προσοχή η περιοχή εκεί, το νερό, και να μην ξεχνούν οι άνθρωποι να φορέσουν γάντια, μάσκες και γαλότσες. Υπάρχει δυσοσμία στην περιοχή», σημείωσε η κ. Παγώνη για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα λιμνάζοντα νερά στη Θεσσαλία.