Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για την έξαρση του κοροναϊού που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα και το εμβόλιο.

«Ο covid ήταν πάντα εδώ, εμείς το είχαμε πει. Απλώς υπήρχαν εξάρσεις και υφέσεις. Έχει δώσει την παρουσία του με πολλές παραλλαγές και με ένα τελευταίο στέλεχος, το Πιρόλα. Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι μεταδίδουν ο νεότερος στον μεγαλύτερο και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια αύξηση στους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες στα νοσοκομεία γύρω στο 23%», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

Ματίνα Παγώνη: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κοροναϊού

«Προχθές άνοιξε η πλατφόρμα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσουμε οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι ηλικιωμένοι, για να μπορέσουν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο- Ιανουάριο που θα είναι σε έξαρση οι ιώσεις και οι γρίπες να ανταπεξέλθουν σαν οργανισμοί και να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν. Επιπλέον, πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης που πρέπει να γίνει. Για τη γρίπη οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Οκτώβρη γιατί θέλει 15 μέρες για να κάνει αντισώματα και μετά να κάνουν και του κοροναϊού», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με τους ίδιους τρόπους που ίσχυαν έως τώρα, δηλαδή μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων.

Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού με το παλιό εμβόλιο θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS για επαναπρογραμματισμό με το νέο εμβόλιο.