Τις συνθήκες πίσω από τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού αναζητούν στελέχη του Λιμενικού, η οποία έχασε τη ζωή της από μολυσματική ασθένεια. Η 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα από την Κω, φέρεται να πέθανε μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, από το οποίο προκλήθηκαν πολλαπλά εγκεφαλικά.

Η άτυχη κοπέλα αρρώστησε στην Ινδία, μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική και σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου έφυγε από τη ζωή στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το μικρόβιο να μεταδόθηκε από τσίμπημα κουνουπιού, κατά τη διάρκεια του «παρθενικού» ταξιδιού της νεαρής σπουδάστριας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Ινδία.

Εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα μέλη του πληρώματος δίνουν καταθέσεις στα στελέχη του Λιμενικού, που βρίσκονται σε συνεννόηση με τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την 20χρονη. 

Συλλέγονται στοιχεία για τον τρόπο που προκλήθηκε η λοίμωξη στην άτυχη κοπέλα. Να σημειωθεί πως δόκιμοι της σχολής εμποροπλοιάρχων μιλούν για τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι.

Η 20χρονη δόκιμος αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά τον απόπλου από το λιμάνι Σίκκα

Το περασμένο Σάββατο ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ασθένεια της 20χρονης, που εκτελούσε εκπαιδευτικό ταξίδι στο ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά τον απόπλου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας.

Η δόκιμος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειές στο Σουέζ της Αιγύπτου και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας μαζί με συνοδεία ιατρού. Νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική στην Αττική και μετέπειτα σε νοσοκομείο. Στην αρχή η υγεία της παρουσίασε βελτίωση, αλλά δυστυχώς απεβίωσε την Κυριακή.

Σήμερα η κηδεία της 20χρονης

Η εξόδιος ακολουθία για την 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα, με καταγωγή από την Κω, θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στις 17:00 στον ΙΝ Αναλήψεως στο Ζηπάρι.

Χρ. Στυλιανίδης: «Είμαι συγκλονισμένος»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε στο Twitter «συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια». Η 20χρονη με καταγωγή από την Κω, είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος των σπουδών της στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.  

Ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου

Το 2022, η 19χρονη από τη Λάρισα Θάλεια Κορδαμπάλου, δόκιμη του Πολεμικού Ναυτικού, είχε και εκείνη χάσει τη ζωή της κατά τη διάρκεια του πρώτου εκπαιδευτικού ταξιδιού της.

Το πλοίο είχε δέσει στη Τυνησία και λίγες ώρες πριν παρουσιάσει τα πρώτα συμπτώματα, η 19χρονη είχε καταναλώσει φαγητό σε νυχτερινή της έξοδο. Η άτυχη δόκιμη κατέληξε ενώ τροφική δηλητηρίαση είχαν πάθει και άλλα μέλη του πληρώματος.