Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κος Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο, Γιάννη Αργυρό.

Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι  εφικτή η υλοποίηση της εξαγγελίας  του πρωθυπουργού για αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη σημείωσε πως: «Είναι εφικτό αρκεί να υπάρχει πρόθεση να γίνει» ενώ σημείωσε πως: «Έχουμε δει ότι κάποιοι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν φύγει από τη ζωή συνέχιζαν να υπηρετούν».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καλλιακμάνης στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι εφικτή η υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Είναι εφικτό αρκεί να υπάρχει πρόθεση να γίνει. Για να λεει ο πρωθυπουργός 2.500 άτομα σημαίνει ότι αυτοί είναι υπεράριθμοι πράγμα που εμείς το λέμε συνέχεια.

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Έχουμε δει ότι κάποιοι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν φύγει από τη ζωή συνέχιζαν να υπηρετούν. Υπηρετούσαν πιθανώς στην καφετέρια έξω από το σπίτι του υπουργού που είχε πεθάνει ή έξω από το σπίτι του φυλούσαν τους τοίχους να μη φύγουν.

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: 7.000 αστυνομικοί στην Αττική ασχολούνται με τη φύλαξη επισήμων. Αν ρωτήσετε επίσημα θα σας πουν ότι είναι 5.000 αλλά είναι οι 5.000 που υπηρετούν τα επίσημα πρόσωπα και είναι άλλοι 2.000 με 2.500 που ενώ υπηρετούν στα τμήματα ασφαλείας και τάξης πάνε και φυλάνε το σπίτι των επισήμων.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν αντιδράσεις για την επιστροφή των αστυνομικών στις υπηρεσίες

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Μόλις ανατεθεί στον Αρχηγό και αρχίσουν να κόβουνε άτομα θα γίνει ο κακός χαμός. Θα αρχίσουν τα τηλέφωνα να χτυπάνε ακατάπαυστά, θα παίρνουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη... Εγώ αυτό το διάστημα δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ η πίεση που θα δεχτούν θα είναι αφόρητη. Θα μπορέσουν να υλοποιήσουν κάτω από αυτή την πίεση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού; Ίδωμεν!