«Εγκληματική οργάνωση εκείνοι που σχεδίασαν την επίθεση, έχει σύσταση και δομή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή  «Μπρα Ντε Φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, για τα επεισόδια στου Ρέντη, στα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός. 

Διαβάστε ακόμα: Λύτρας στα Παραπολιτικά 90,1: Ο 18χρονος παραδέχθηκε πως πέταξε μια φωτοβολίδα που του έδωσε κάποιος - Ήταν σε σοκ, ρωτούσε για την υγεία του αστυνομικού

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίσης, τόνισε πως ρόλο είχε ένας με φουλ φέις, αλλά και κάποιοι άλλοι που καθοδηγούσαν 18χρονους και 19χρονους.

Επιπλέον, ο Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε πως η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού είναι πολύ άσχημη.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καλλιακμάνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Είναι πάρα πολύ άσχημα τα πράγματα με την υγεία του 31χρονου αστυνομικού. Σταμάτησε η αιμορραγία εχθές αλλά έχει γίνει μεγάλη ζημιά.

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Είναι μια εγκληματική οργάνωση η οποία έχει σύσταση και δομή, έχει ρόλους. Ρόλο είχε ένας άνθρωπος ερωτηματικό ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φόραγε full face. Κάποιοι άλλοι καθοδηγούσαν 18χρονους και 19χρονους και υπό την καθοδήγηση αυτών οι 18χρονοι και οι 19χρονοι βγήκαν έξω για να πάνε να χτυπήσουν αστυνομικούς.

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Κάμερες δεν υπάρχουν γιατί δεν βάλανε κάμερες μέσα και έξω από τα γήπεδα ως όφειλαν. Δεν θα έπρεπε το υπουργείο Αθλητισμού να δώσει deadline και να πει «μέχρι την τάδε ημερομηνία θα έχουν τοποθετηθεί κάμερες αν όχι δεν θα γίνονται αγώνες»;

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της αλλά θα πρέπει να βλέπουμε και τις ευθύνες των άλλων. Θα πρέπει να δούμε πως αντιμετωπίζονται αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση η μια με την άλλη, αυτές που μπαίνουν στα πανεπιστήμια και έχουν τα πανεπιστήμια ως λημέρια, με αυτές που μπαίνουν στα γήπεδα, όλες έχουν συνδετικούς κρίκους και όλοι αυτοί συλλαμβάνονται πολλές φορές από την αστυνομία, τιμωρούνται για οπαδική βία και ξαναβγαίνουν και ξανά το ίδιο.

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Ο άνθρωπος με την κουκούλα που ελπίζω να φτάσουμε σε αυτόν και να τον συλλάβουμε, δεν ξέρω αν θα φτάσουμε ποτέ στην κορυφή του παγόβουνου γιατί αυτός δεν είναι στην κορυφή...

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Οι 18χρονοι και οι 19χρονοι δεν ξέρουν ότι είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, πάνε να βγάλουν την βία και την επιθετικότητα που έχουν βιώσει μέσα από το σπίτι τους ή από τα παραδείγματα που έχουν πάρει από τους γονείς τους.

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Οι οργανώσεις αυτές δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν ομάδα, έχει να κάνει με το οργανωμένο έγκλημα που έχουν λόγους και θέλουν αυτό το μπάχαλο. Το μπάχαλο αυτό το δημιουργούν είτε βάζοντάς τους να τσακώνονται μεταξύ τους ή έχουν ως αντικείμενο τους Έλληνες αστυνομικούς.

Γ.ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ: Πάρθηκε μια πολύ σωστή απόφαση να εγκλωβιστούν όλοι μες το γήπεδο και να προσαχθούν. Ήταν ένας από τους προσαχθέντες, και ο 18χρονος και ο αδερφός του. Δέχτηκε να του πάρουν DNA, δεν αντέδρασε σε τίποτα όμως είχε φροντίσει να μιλήσει σε πολλά άτομα ότι αυτός πέταξε τη φωτοβολίδα. Ευτυχώς που ανέλαβε το ανθρωποκτονιών, το ανθρωποκτονιών έφτασε στον 18χρονο γιατί δόθηκαν πληροφορίες από τον έναν στον άλλο. Αν δεν είχε γίνει προσαγωγή των ατόμων τα άτομα αυτά θα είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους και άντε βρες. Τώρα ήταν σε μια δύσκολη θέση σου λεει θα την πληρώσουμε όλοι, την έριξε αυτός, ας πάρει την ευθύνη αυτός που την έριξε. Ήταν σημαντικό το κομμάτι της προσαγωγής των ατόμων.