Με τη δολοφονία των έξι στη Λούτσα ασχολείται σήμερα ο τουρκικός Τύπος, δημοσιεύοντας τα ονόματα των έξι νεκρών. Η είδηση είναι σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Hurriyet» και «Millyet», ενώ ευρεία αναφορά κάνει και το CNN Turk. Η «Milliyet» μάλιστα δημοσιεύει φωτογραφίες των έξι ανδρών που γαζώθηκαν στη Λούτσα προτού διαφύγουν στο εξωτερικό.  

Οι δολοφονηθέντες φέρονται, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, να είναι άνθρωποι του καταζητούμενου στην Τουρκία για σειρά ένοπλων επιθέσεων αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν. 

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Μπ. και άλλοι στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας. Ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της Αστυνομίας μαζί με τον Ογουζχάν Χ. και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου χάθηκαν τα ίχνη του. Ο Ογουζχάν Χ. συνελήφθη από το Τμήμα κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης σε συνοριακή διάβαση, καθώς προσπαθούσε να περάσει παράνομα στη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα.



Νεκροί είναι επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αμπντουραχμάν Τ., Οζκάν Τ., Μπαρίς Τ., Ομέρ Κ. και Μπουράκ Τ. Τον περασμένο Απρίλιο, σε μία μεγάλη επιχείρηση, η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε 131 μέλη της συμμορίας.

Η «Milliyet» αναφέρει ακόμα πως «η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συγκέντρωσε 25 φυσίγγια από το σημείο, κρατά μυστική την ταυτότητα των νεκρών Τούρκων. Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, ένας από τους άνδρες του Μπουγιούν, ο οποίος είχε φυλακιστεί στην Ιταλία για λίγο καιρό».

Σε μια ανάρτηση από έναν λογαριασμό TikTok, που αυτοαποκαλείται «Συμμορία του Red Kit», ειπώθηκε: «Πήραμε την εκδίκησή μας». Σε άλλη ανάρτηση του λογαριασμού φάνηκε να διαγράφονται τα έξι άτομα που σκοτώθηκαν σε φωτογραφία. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης επικοινώνησε με την Ελληνική Αστυνομία για να διαπιστώσει εάν οι αναρτήσεις της συμμορίας ήταν αληθινές ή όχι και ζήτησαν πληροφορίες για την ταυτότητα του ύποπτου Τούρκου που συνελήφθη στην Αθήνα.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης

Ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου, Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος κατά πληροφορίες του τουρκικού τύπου βρίσκεται στην Ιταλία ως φυγάς και είναι γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών με μοτοσικλέτες που έχει δράση στην Κωνσταντινούπολη, είχε δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό. Σε αυτές τις επιθέσεις είχαν δεχθεί πυρά ο Εμιρτζάν Γ. στην Αμπχαζία, ο Εντίπ . στη Γεωργία και ο Χαλίλ Ά. στη Γαλλία, σύμφωνα με τη «Milliyet».

Το όνομα του Μπαρίς Μπογιούν έγινε γνωστό αρχικά στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, και συγκεκριμένα στο Πέρα, πριν από μερικά χρόνια, με επιθέσεις κατά ατόμων με τους οποίους είχε διαφορές στο μοίρασμα των εσόδων από τη διακίνηση ναρκωτικών. Είχε συστήσει ομάδες δολοφονιών με μοτοσικλέτες και είχε αποκτήσει υπεροχή έναντι των συμμοριών της περιοχής. Όταν η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης άρχισε να τον καταδιώκει, διέφυγε στο εξωτερικό. Παρότι όμως βρισκόταν στο εξωτερικό, η συμμορία που ίδρυσε συνέχισε τη δράση της στην Κωνσταντινούπολη.