Με αφορμή την πολλαπλή δολοφονία στη Λούτσα μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως και για τα ευρωπαϊκά, μια τέτοια δολοφονία συγχρόνως έξι ανθρώπων από αδίστακτους, απ' ό,τι φαίνεται, εκτελεστές, γιατί μάλλον τα θύματα έχουν δεχτεί και χαριστικές βολές. Ακόμη δεν έχει γίνει επίσημη διασταύρωση, γιατί φέρανε γαλλικές ταυτότητες. Έχουν δακτυλοσκοπηθεί, έχουν πάρει δείγματα DNA, θα γίνει μέσω της Interpol αντιστοιχία και σύντομα θα δούμε την ταυτότητά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι το με πόση ευκολία βλέπουμε οπλοφόρους να κινούνται στον αστικό ιστό της πόλης 7 η ώρα το απόγευμα. Μας σόκαρε και εμάς αυτό, γιατί εμείς σκεφτόμαστε πάντοτε τις παράπλευρες απώλειες. Υπάρχει μια αυξητική πορεία και το χειρότερο είναι ότι βλέπουμε πως αλλαζει η ανθρωπογεωγραφία στην νύχτα, δηλαδή βλέπουμε συμμορίες από το εξωτερικό», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Γίνονται συλλήψεις συνέχεια από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ανθρώπων που φέρουν παράνομο οπλισμό πάνω τους, πολλές φορές και αλλοδαποί οι οποίοι έχουν σφαίρα στη θαλάμη, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Η παράνομη οπλοφορία είναι ένα απλό πλημμέλημα, οπότε φεύγουν μετά, ούτε προφυλακίζονται, οπότε περνάει κάποιο λάθος μήνυμα», σύμπληρωσε.

Με αφορμή το πλιάτσικο στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε: «Ήδη έχουν γίνει συλλήψεις. Με επιφύλαξη σας λεω ότι είναι Ρομά, γιατί υπήρχαν αρκετά περιστατικά και πριν από το πλημμυρικό φαινόμενο, αλλά τώρα είναι και ηθικά απαράδεκτο. Είναι αλητεία».