Μετά τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, στη Θεσσαλία υπάρχει μια τριπλή απειλή για τον πληθυσμό, σε εκείνο το τμήμα της χώρας, που είναι μεγάλο, επισήμανε σήμερα η επιδημιολόγος Δώρα Ψαλτοπούλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι οι απειλές για τη Θεσσαλία είναι τρεις: οι μολυσματικές ασθένειες, το ενδεχόμενο επιδείνωσης μη μεταδοτικών νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, κάτι που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις και το ψυχολογικό στρες, το μετατραυματικό σύνδρομο, το άγχος και η κατάθλιψη.


Εμφιαλωμένο νερό και συσκευασμένα τρόφιμα για κατοίκους στη Θεσσαλία

Όπως επισήμανε, είναι σημαντικό να υπάρχει πόσιμο νερό και ασφαλής τροφή, κάτι που δεν συμβαίνει σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Γι’ αυτό κάλεσε τον πληθυσμό να καταναλώνει εμφιαλωμένο νερό και συσκευασμένα τρόφιμα μέχρι να ειδοποηθεί από τις Αρχές ότι υπάρχει αποκατάσταση στο δίκτυο υδροδότησης.

«Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και χρησιμοποιούμε νερό μόνο όταν μας πουν οι Αρχές», σημείωσε η κ. Ψαλτοπούλου.

Επίσης, ζήτησε την προσοχή του πληθυσμού εκεί που υπάρχουν νεκρά ζώα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πολλαπλασιασμό κουνουπιών με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Κάλεσε δε τον πληθυσμό αν δει ύποπτα συμπτώματα, όπως πυρετό, κατάπτωση, γαστρεντερικά προβλήματα, να επικοινωνήσουν με γιατρό.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν την αγωγή τους.