Τραγική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel», με τον Νομό Τρικάλων να μην αποτελεί εξαίρεση.

Ειδικότερα, τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στα Μεγάλα Καλύβια , με το χωριό που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη να είναι αποκλεισμένο απ' όλες τις μεριές.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι στο protothema.gr, επί δύο ημέρες δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά, με τα τρία ποτάμια περιμετρικά του χωριού να έχουν σπάσει και τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει διαρκώς, την ώρα που βρίσκονται τουλάχιστον 100 εγκλωβισμένοι, μεταξύ των οποίων και βρέφη και ηλικιωμένοι.

Από χθες νωρίς το απόγευμα -και ενώ έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ- οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων προσπαθούν με τρακτέρ και όσα μέσα διαθέτουν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους, με διάφορους χώρους να φιλοξενούν αυτούς που δεν μπορούν να παραμείνουν στις οικίες τους, κάποιες εκ των οποίων έχουν αρχίσει και πέφτουν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ στο χωριό βρίσκονται αποκλεισμένοι και δύο σμηνίτες, οι οποίοι πήγαν με λεωφορεία για να βοηθήσουν στις μεταφορές, αλλά έμειναν εκεί.

Ακόμα και τα τρακτέρ των κατοίκων, τα οποία επιστρατεύτηκαν, κόλλησαν κι αυτά.

Η ανησυχία είναι τεράστια, με κάποιους πιο ηλικιωμένους να λένε πως δεν έχουν δει παρόμοιες καταστάσεις στον τόπο τους από τότε που θυμούνται τη ζωή τους εκεί.

Μάλιστα, εκφράζεται και ο φόβος για νεκρούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο.