Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
kriti_ok
Ελλάδα

Kρήτη: Στη δημοσιότητα έβγαλε η Daily Mail τα πρόσωπα των Βρετανών, που «φέσωσαν» τουλάχιστον τρία εστιατόρια

Ζευγάρι βρετανών έτρωγε τζάμπα κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Ένα ζευγάρι Βρετανών την περνούσε...«κοτσάνι» κάνοντας διακοπές στην Κρήτη τρώγοντας σε τουλάχιστον τρεις ταβέρνες χωρίς να πληρώσει.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι, του οποίου η ταυτότητα δεν είναι γνωστή, απολάμβανε το γεύμα του προτού παραπονεθεί έντονα για τα φαγητά που τους σέρβιραν. Ειδικότερα, οι δύο Βρετανοί λέγεται ότι έφευγαν χωρίς να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους σε τουλάχιστον τρία εστιατόρια διαφορετικές μέρες γύρω από το χωριό Κουτουλουφάρι στα βόρεια του ελληνικού νησιού.

Το ζευγάρι πιστεύεται ότι χτύπησε για τελευταία φορά στο εστιατόριο Ariadni Apartments, το οποίο είναι γνωστό για τις εκλεκτές πίτσες, τα θαλασσινά και τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά.

Ένα αγανακτισμένο μέλος του προσωπικού δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο Facebook, μαζί με ένα μήνυμα που έλεγε: «Να προσέχετε αυτό το ζευγάρι. Αφού τελειώσουν το γεύμα τους, αρνούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό».


Το δημοσίευμα της Daily Mail

kriti_zevgari_ok


«Είμαστε το τρίτο εστιατόριο μέχρι στιγμής όπου έχουν δοκιμάσει αυτήν την τακτική. Είναι καλό οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στο χωριό να επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε».

Η ανάρτηση στην ομάδα του Facebook Koutouloufari For Ever προσέλκυσε περισσότερα από 200 σχόλια, συμπεριλαμβανομένων πολλών από εξοργισμένους Βρετανούς παραθεριστές που ανέφεραν ότι είναι ντροπή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια γυναίκα έσπευσε να υπερασπιστεί το εστιατόριο, δημοσιεύοντας: «Τόσο όμορφοι άνθρωποι και μέρος!! Ντροπή σας».

Ένας άλλος ανάρτησε: «Τι αηδιαστικό. Πώς θα μπορούσε κανείς να κάνει κάτι τέτοιο στους υπέροχους ανθρώπους της περιοχής».

Ο πρώην υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας Μαρκ Φλιν, 59 ετών, ο οποίος ζει στην Κρήτη για 16 χρόνια κατηγόρησε το ζευγάρι ότι «εκμεταλλεύεται την ευγένεια των Ελλήνων».

Μια γυναίκα δημοσίευσε στο Facebook ότι το ζευγάρι έχει επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα.

Αφού είδε τη φωτογραφία του ζευγαριού, είπε ότι είχε δει τον άνδρα γύρω από το πρώην ρωμαϊκό λιμάνι της Χερσονήσου που βρίσκεται κοντά στο Κουτουλουφάρι και φημίζεται για τις ήσυχες παραλίες και τα αρχαία ερείπια.

Η γυναίκα δημοσίευσε: «Ήμασταν στη Χερσόνησο μέχρι τις 29 Αυγούστου. Είμαι βέβαιος ότι τον είδα τουλάχιστον μία φορά στη Χερσόνησο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ήμασταν εκεί, και την τελευταία μέρα (29η), είμαι σίγουρος ότι ο σύντροφός μου του μίλησε ενώ περιμέναμε έξω από το εστιατόριο της πόλης (στάση λεωφορείου 22). Ήταν πολύ μεθυσμένος και έτρωγε και έπινε στο εστιατόριο».