Συνεχίζεται από το μεσημέρι της Πέμπτης η έρευνα των Αρχών του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ανήλικου 16χρονου υπηκόου Ιταλίας κατηγορούμενου για βιασμό ενός κοριτσιού, επίσης ανήλικου, και συγκεκριμένα ηλικίας 15 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», το αδίκημα φέρεται να έλαβε χώρα στην περιοχή «Πόνταμος» της Χάλκης κατά το χρονικό διάστημα από 04:30 έως 05:00 της 23ης Αυγούστου 2023.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν σχετικά από ιατρό του νησιού, μετέβησαν στο ιατρείο της και εκεί βρήκαν μια 15χρονη υπήκοο Αγγλίας και την 55χρονη μητέρα της.

Με τη συνδρομή της ιατρού, καθώς δεν υπάρχει παιδοψυχολόγος στο νησί, οι αστυνομικοί εξέτασαν την ανήλικη που κατήγγειλε με τη μητέρα της βιασμό και εντόπισαν μέσω αναζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από καταθέσεις τον δράστη.

Στο κορίτσι επιδείχθηκε η φωτογραφία του που είχε αναρτηθεί από τον ίδιο στα social media και εκείνη τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 16χρονος είχε αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς με την οικογένειά του από τη Χάλκη με προορισμό την Κάμειρο Σκάλα με το πλοίο Νήσος Χάλκη περί ώρα 08:30 της 23ης Αυγούστου 2023 και οι πληροφορίες των αστυνομικών αναφέρουν πως έχει αναχωρήσει για την πατρίδα του με πτήση από τον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου.

Ενημερώθηκε σχετικά η εισαγγελέας Υπηρεσίας. Προανάκριση διενεργείται από τον Α.Σ. Χάλκης.

Πηγή: dimokratiki.gr