Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τις φωτιές στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα.
Το βράδυ εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς, της μιας από τις 4 που καίνε στη Βοιωτία. Η φωτιά απειλούσε το βράδυ επίσης την ευρύτερη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί.

Στο χωριό Στείρι, μέτωπο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από σπίτια. Πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους που κινδύνευαν. 

Παράλληλα κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Άγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. Έλαβαν το βράδυ ειδοποίηση μέσω 112.

«Αυτή τη στιγμή μαίνεται φωτιά με πολύ μεγάλο ανάπτυγμα. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη, με μεγάλα μέτωπα που κινούνται απειλητικά σε Στείρι, Δίστομο, Ελικώνα», επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, περιγράφοντας την κατάσταση. 

Τέσσερα μέτωπα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, στη Βοιωτία είναι σε εξέλιξη τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές, σε Ταρσό, Πρόδρομο, Μοσχοπόδι και Στείρι, με τη μεγαλύτερη και πιο ανησυχητική να είναι η φωτιά στο Στείρι.


Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 2 ελικόπτερα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων και έχουν συμβάλει στην εξάπλωση της φωτιάς. 

Οι φλόγες έφθασαν χθες στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτιας. Το μοναστήρι εκκενώθηκε εγκαίρως. Οι φλόγες έκαψαν τον περίβολο και ένα παλαιό κτίριο του μοναστηριού.