Οι έξι αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν χθες όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν πλιάτσικο σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο που είχε καεί από την πυρκαγιά, είναι εκτός κινδύνου.

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι δύο τραυματίσθηκαν λίγο πιο σοβαρά, οι άλλοι τέσσερις ελαφρά, ενώ έχει συλληφθεί και ένας από τους δράστες της επίθεσης και εξετάζεται η εμπλοκή του στην κλοπή που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Η κ. Δημογλίδου αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας εν μέσω της πύρινης λαίλαπας και πιο συγκεκριμένα στα δύο περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες, το ένα στον Ασπρόπυργο και το άλλο στον Έβρο, όπου απεγκλώβισαν 13 παράτυπους μετανάστες από τρέιλερ στο οποίο τους είχαν παγιδεύσει.

Το περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση της Αστυνομίας στον Ασπρόπυργο έγινε μετά από καταγγελία που δέχθηκε το κέντρο Άμεσης Δράσης για κάποιο ύποπτο όχημα που κινούνταν κοντά στο εν λόγω εργοστάσιο και εμπλεκόταν σε κλοπή στις εγκαταστάσεις του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα, το ακολούθησαν, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή και ξαφνικά μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν με ρίψη αντικειμένων στους αστυνομικούς.