Κλειστό και από τις δύο εισόδους του θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας και οι συνεργάτες του βρίσκονται ήδη στο σημείο για αυτοψία.

Η επικινδυνότητα λόγω πιθανών κατολισθήσεων και η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την απόφαση του ΟΦΥΠΕΚΑ να επιτρέπει την είσοδο των επισκεπτών στο φαράγγι μόνο με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης ανάληψης ατομικής ευθύνης, οδήγησαν εσπευσμένα τους επιστήμονες σε αυτοψία στον Δρυμό.

Σε όλο το μήκος

Σήμερα, Τρίτη 22 Αυγούστου, κλιμάκιο ειδικών γεωλόγων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με επικεφαλής τον Ευθύμιο Λέκκα, θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε όλο το μήκος του φαραγγιού. Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι εν αναμονή των πορισμάτων της σημερινής αυτοψίας της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες και από τις δύο εισόδους.