Συγκλονίζουν οι εικόνες από την επιχείρηση που στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που τραυματίστηκε βαριά, όταν βράχος καταπλάκωσε το πόδι του, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ.

Σε βίντεο από το φαράγγι έχουν αποτυπωθεί οι συντονισμένες ενέργειες των διασωστών στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής τους προς το ελικόπτερο, που μετέφερε τον τραυματισμένο τουρίστα στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος τουρίστας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του, το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού. Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του. Μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, ο 45χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου δίνει μάχη για τη ζωή του, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν οι φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Εικόνες από τη διάσωση:







«Έχει χάσει πολύ αίμα»

«Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Έχει χάσει πολύ αίμα», μετέδωσε η ΕΡΤ. Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής, ανώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Τα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης: