Εκατοντάδες πολίτες συρρέουν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες σε αστυνομικά τμήματα της χώρας, ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους και να αποφύγουν το... τσιπ.

Η αυξημένη παρουσία του κόσμου, που θέλει να αποφύγει τις νέες ταυτότητες, έχει προκαλέσει μεγάλες ουρές, αναμονή, ένταση και ξενύχτια.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην Πάτρα, όπου πάνω από 50 άτομα σχημάτιζαν ουρά το πρωί στο ΑΤ της αχαϊκής πρωτεύουσας, καθώς ήθελαν να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες με νέες, αλλά παλαιού τύπου, για να αποφύγουν τις νέες λεγόμενες… τσιπαρισμένες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο».

«Διαπληκτισμοί»

«Όλη τη νύχτα στην Πάτρα ήταν 30 με 40 άτομα στην αστυνομική διεύθυνση, από τις 12 με 1 το βράδυ, πήραν καρέκλες και κάθονται για να πάρουν σειρά. Το βράδυ είχαμε και διαπληκτισμούς, για το ποιος είναι πρώτος, υπάρχει ένταση, σε λίγο θα έχει και αύξηση της θερμοκρασίας», συμπλήρωσε.

«Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για ένα θέμα που έχει πάρει υπερβολική διάσταση, μιλάμε απλώς για εναρμόνιση των ελληνικών ταυτοτήτων με τις ευρωπαϊκές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη να βγάλουν ταυτότητα γιατί τις έχουν χάσει και δυσκολεύονται», εξήγησε ο αστυνομικός.