Υπό το καθεστώς απόλυτης μυστικότητας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Έλληνες και αλλοδαποί οργανωμένοι οπαδοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, για τους οποίους οι αστυνομικοί εκτιμούν πως σύντομα θα έχουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα επιτρέψουν στις δικαστικές αρχές να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης.

Οι έρευνες σε χώρους που είχαν επισκεφθεί οι Κροάτες χούλιγκαν πριν από το βράδυ των επεισοδίων, αλλά και οι επαφές με Έλληνες οδηγούν τους αστυνομικούς σε νέους κύκλους ερευνών και διεύρυνση της λίστας υπόπτων.

Στοιχεία από κινητά

Νέες διαδρομές στις επικοινωνίες των Κροατών με Έλληνες συνεργούς τους προκύπτουν κατά την έρευνα των ελληνικών Αρχών. Τα συστήματα γεωεντοπισμού (GPS) και κάποιες κλήσεις ανοίγουν νέους δρόμους στις έρευνες των αστυνομικών, που αναζητούν όλους τους συνεργούς των 105 συλληφθέντων, προκειμένου να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόσωπα γνωστά στις ελληνικές Αρχές, για συμμετοχή σε επεισόδια κατά το παρελθόν, όχι μόνο σε υποθέσεις οπαδικής βίας, εμφανίζονται στις έρευνες των αστυνομικών. Φαίνεται πως και αυτοί συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν και με αρκετή τύχη και καλή οργάνωση κατάφεραν να γλιτώσουν τη σύλληψη το βράδυ των αιματηρών επεισοδίων.

Ταυτοποιήσεις

Δεν προκύπτει ταύτιση του γενετικού υλικού του Μιχάλη Κατσούρη με το γενετικό υλικό των έως τώρα εξετασθέντων αντικειμένων, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από αξιωματικούς της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση. Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο έλεγχος των μισών από τα 200 αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων ή στους δρόμους των επεισοδίων. Συνεπώς, υπάρχει δρόμος ακόμη, ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και ευρήματα, ώστε να πιέσουν με αυτά τους ήδη προφυλακισθέντες για τα επεισόδια, σε μια προσπάθεια να τους αποκαλύψουν πού βρίσκονται οι ασύλληπτοι συνεργοί τους και, το κυριότερο, εάν γνωρίζουν ποιος μαχαίρωσε τον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ. Οι 105 προφυλακισθέντες όμως, μέχρι και αυτή τη στιγμή, εμφανίζονται αδιάλλακτοι και αρνητικοί.

Χειροπέδες

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε νεαρό χούλιγκαν του ΠΑΟ, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για σεσημασμένο που είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές, με τελευταία φορά στις 22 Μαρτίου του 2023, όταν συνελήφθη για την επίθεση μαζί με περίπου 30 κουκουλοφόρους σε οπαδό του Ολυμπιακού έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως. Το θύμα ξυλοκοπήθηκε τότε με λοστούς και κράνη, ενώ ένας εκ των δραστών τον μαχαίρωσε στον μηρό.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από έρευνες, εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερα άτομα γι’ αυτή την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο νεαρός που συνελήφθη για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο νεαρός χούλιγκαν, φαίνεται να έχει τον ρόλο του καθοδηγητή του τάγματος εφόδου, καθώς έχει καταγραφεί σε βίντεο να δίνει κατευθύνσεις στο γκρουπ των νεοναζί χούλιγκαν, ενώ κρατά στο χέρι ρόπαλο, φορά κράνος, μαύρη μπλούζα, μαύρη βερμούδα και μαύρα παπούτσια.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην κατοικία του στου Γκύζη και τον συνέλαβαν, ενώ έκαναν το σπίτι του «φύλλο και φτερό», προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ευρήματα που σχετίζονται με τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Έρχονται εντάλματα

Δεδομένο θεωρούν νέο κύκλο ενταλμάτων οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις έρευνες για τον εντοπισμό όλων εκείνων που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια.

Οι απαντήσεις από τις αναλύσεις των βίντεο από κλειστά κυκλώματα της περιοχής θα οδηγήσουν τις εισαγγελικές Αρχές στην έκδοση νέων ενταλμάτων, μόλις ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια. Μια διαδικασία βέβαια καθόλου εύκολη και χρονοβόρα, αλλά σε συνδυασμό με τη λίστα των ονομάτων των Κροατών χούλιγκαν που έστειλε η κροατική κυβέρνηση στις ελληνικές Αρχές και με την πιστοποίηση της παρουσίας τους στα επεισόδια μέσω κινητών τηλεφώνων, μηνυμάτων και άλλων στοιχείων, τα εντάλματα για νέες συλλήψεις είναι θέμα χρόνου για τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να εντοπίσουν πολύτιμα στοιχεία μέσω της ανάλυσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης. Κάποιες από αυτές, οδηγούν σε χούλιγκαν που έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή