Μια άγρια συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα δευτερόλεπτο όπου πάνω στην αναταραχή και στις σφοδρές συγκρούσεις των χούλιγκαν, ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να καρφώσει το μαχαίρι του στο μπράτσο του Μιχάλη Κατσούρη, χωρίς όπως φαίνεται να ήρθε ποτέ σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του.
Αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα των Αρχών για την στιγμή της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

«Σταμάτησε η ζωή μου εκεί όταν έχασα το παιδί μου. Τώρα τρέχω, νεκροταφείο, το καντηλάκι, αυτό. Μόνο άνθρωποι που δεν είναι που ήρθαν να μας σκοτώσουν το παιδί, μόνο άνθρωποι που δεν είναι, θα δικαιωθεί το παιδί, θα βρεθεί, θα βρεθεί πιστεύω», αναφέρει η μητέρα του.

Η οικογένεια του 29χρονου ζητά ένα μόνο πράγμα: δικαίωση.

«Ζητάω δικαίωση, να βρεθεί αυτός που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό και το πρωί, τρεισήμισι η ώρα, ήρθε η αδελφή και με έβγαλε στην αυλή και μου λέει το παιδί είναι βαριά χτυπημένο και πήγα στο νοσοκομείο και το έμαθα, εκεί τρελάθηκα».

Τι δείχνουν τα κινητά των Κροατών


Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου, με τις Αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν Κροάτες χούλιγκαν αλλά και Έλληνες συνεργούς τους που έχουν διαφύγει της σύλληψης και ενδεχομένως έχουν σχέση με τη δολοφονική επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας 07/08.

Σημαντικά στοιχεία ήδη αντλούν οι Αρχές από τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων, καθώς και από τις κλήσεις και τα μηνύματα που αντάλλαξαν τον τελευταίο μήνα πριν την καταδρομική τους εισβολή

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε όλα τα κινητά των κατηγορουμένων έχουν κατασχεθεί.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τα συστήματα γεωεντοπισμού των κινητών δείχνουν το δρομολόγιο των Κροατών χούλιγκαν οι οποίοι φαίνεται να αναζητούσαν διευθύνσεις στην Ηγουμενίτσα, τον Πειραιά αλλά και πάρκινγκ στο Μπάρι και την Ανκόνα στην Ιταλία.



Αναζητούσαν και δύο συγκεκριμένες διευθύνσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Λυκαβηττό και το Μαρούσι.

Μέσω των κινητών, οι Αρχές ευελπιστούν να φτάσουν σε ασύλληπτους χούλιγκαν.



Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ανάμεσα στους ασύλληπτους οπαδούς φαίνεται να βρίσκεται και ο αρχηγός τους με καταγωγή από τη Βοσνία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν στοιχεία που να τους δείχνουν ότι έχει καταφέρει να βγει από την Ελλάδα.

Νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ;


Αποτελέσματα αναμένονται σύντομα και από την ποινική έρευνα που διενεργείται για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην υπόθεση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να τονίζει πως η απόδοση ευθυνών θα προχωρήσει σε βάθος.

«Θα προχωρήσει σε βάθος, μέχρι εκεί που απαιτείται ανάλογα με τα ευρήματα που μας δείχνει η εσωτερική έρευνα που γίνεται στο επίπεδο της ΕΛ.ΑΣ, σε χρόνο που δεν είναι πολύ μακρινός από τώρα που μιλάμε».

Δικαστικές και αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, αναλύοντας τα δεκάδες βίντεο που έχουν στα χέρια τους και αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη και στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου.