Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε βυτιοφόρο όχημα με υγραέριο, στο 46ο χλμ., στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Τα οχήματα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική, στα διόδια Ελευσίνας για όσους οδηγούς κινούνται προς Κόρινθο και στον κόμβο Κινέτας για όσους κινούνται προς Αθήνα. Ιδιαιτέρα αυξημένη είναι η κίνηση στα σημεία των εκτροπών.

Ακινητοποιημένοι είναι λόγω της φωτιάς και οι συρμοί του προαστιακού, προς Κιάτο και Αθήνα, σε Κινέτα και Μέγαρα, αντίστοιχα.

Αυτήν την ώρα η φωτιά στο βυτιοφόρο έχει σβήσει και γίνεται ψύξη του φορτίου του, προκειμένου στη συνέχεια να μεταγγιστεί για να καθαριστεί ο δρόμος και να αποδοθεί στην κυκλοφορία.  

Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρασφάλειας παραμένουν στο σημείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στο σημείο επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Να σημειωθεί πως άνοιξε η παλιά εθνική οδός που είχε κλείσει με εντολή της Πυροσβεστικής.

Τα οχήματα πραγματοποιούν εκτροπή στον κόμβο Μεγάρων (προς Κόρινθο) και στον κόμβο Κινέτας (προς Αθήνα).     

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο βυτιόφορο εκδηλώθηκε στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλουν προσωρινά μέχρι νεωτέρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού Σοφία Στάμου ανέφερε ότι η διέλευση από τα διόδια του αυτοκινητόδρομου είναι χωρίς χρέωση. 



Φωτογραφία: Πυρκαγιά Ενημέρωση