Σε ύφεση είναι αυτή τη στιγμή η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 13/08 στο 29ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να σβήσουν όλες τις εστίες πριν το μεσημέρι.

Αν και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο της φωτιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να περιορίσουν όλες τις μικρές εστίες και να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, που αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι. Η βροχή βοήθησε το έργο της κατάσβεσης.

Για το έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 09:00 το πρωί αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο και πλέον διεξάγεται κανονικά, εκτός από τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης που παραμένει κλειστή για να διευκολύνονται τα πυροσβεστικά οχήματα.


Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 13/08, σε δασική έκταση στο 29ο χιλιόμετρο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο Νέας Περάμου.

Στο τμήμα αυτό η κυκλοφορία πραγματοποιείται από την Παλαιά Εθνική Οδό και από δύο λωρίδες της Ολυμπίας Οδού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο και λόγω του αέρα, οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ξερά χόρτα στην πλαγιά.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του OPEN λίγο πριν τις 07:30 το πρωί, η φωτιά φαίνεται να έχει οριοθετηθεί και να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αναμένεται να σβήσουν εντελώς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, χωρίς όμως να έχουν απειληθεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 21 οχήματα, ενώ με το που ξημέρωσε, ρίχτηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

*Φωτογραφίες: Facebook Group - Πυρκαγιά Ενημέρωση