Η τοπική κοινωνία της Γρανίτσας στην Ευρυτανία είναι «παγωμένη» μετά την αδελφοκτονία που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Ο δράστης πυροβόλησε τον αδερφό του εξ επαφής με καραμπίνα. Λίγα λεπτά αργότερα ο δράστης επικοινώνησε με την Αστυνομία λέγοντας πως σκότωσε τον αδερφό του και περίμενε τους αστυνομικούς για να παραδοθεί.

Η οικογενειακή τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται από το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν τα δύο αδέρφια βρέθηκαν στο καφενείο του χωριού. Μέχρις εκείνη την ώρα τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε τις επόμενες ώρες. Κάποια στιγμή τα δύο αδέρφια έφυγαν μαζί για να πάνε για φαγητό στο σπίτι της μητέρας τους και εκεί, για άγνωστο ακόμα λόγο, λογομάχησαν.

Τότε ο ένας αδερφός, ο 53χρονος οικοδόμος στο επάγγελμα, βγήκε από το σπίτι, έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε το άλογο του άλλου αδερφού, ο οποίος ήταν κτηνοτρόφος. Όταν, όμως, ο 58χρονος κτηνοτρόφος βγήκε από το σπίτι ακούγοντας τον πυροβολισμό, ο δράστης έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος του και του έριξε στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Στο σημείο έσπευσαν το ΕΚΑΒ και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κερασοχωρίου, οι οποίοι και συνέλαβαν τον αδελφοκτόνο. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου. Ο δράστης αναμένεται να προσαχθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρπενησίου.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να έγινε πρώτα η θανάτωση του αλόγου και να ακολούθησε ο καβγάς. Σύμφωνα με το Mega, ο 58χρονος ζήτησε τον λόγο για τον οποίο ο αδερφός του πυροβόλησε το άλογο και τότε ο 53χρονος έστρεψε την καραμπίνα σε εκείνον και τράβηξε τη σκανδάλη. Επισήμως, η ΕΛ.ΑΣ. δεν γνωρίζει αν η θανάτωση του αλόγου έγινε πριν ή μετά την αδελφοκτονία. Αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στο θύμα, όπως και στο άλογο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Οn time» στις 17/08/2023.