Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε μέσα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ στα Χανιά, το πρωί της Κυριακής 13/08.

Οι γιατροί περιγράφουν την κατάσταση της υγείας του σταθερή, αλλά σοβαρή.

Μάλιστα, η γιατρός που έσωσε τον Ισπανό τουρίστα μέσα από το Φαράγγι της Σαμαριάς περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, όσα εκτυλίχθηκαν μετά την κατολίσθηση λόγω της σεισμικής δόνησης.

«Υπήρχε μια στιγμή, στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό», ανέφερε η γιατρός Δανάη Δημητριάδη.

«Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα», πρόσθεσε η γιατρός.

«Δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή, έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαριάς, γι’ αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα», κατέληξε.