Θέμα ωρών αποτελεί πλέον η έκδοση των αποτελεσμάτων για το εάν υπάρχει ταύτιση τυχόν γενετικού υλικού στον δολοφονηθέντα Μιχάλη Κατσούρη με αυτό κάποιου ή κάποιων εκ των 105 συλληφθέντων κατά τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την Τετάρτη αναμένονται, εκτός απροόπτου, τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων. Η λήψη γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες ξεκίνησε και πλέον είναι καθαρά θέμα χρόνου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιος συμμετείχε στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν καταλήξει σε έναν πυρήνα πέντε υπόπτων, οι οποίοι ταιριάζουν (ως προφίλ) και κάποιοι εξ αυτών και στη σωματοδομή του ανθρώπου ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο (μακρινής λήψης), που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, να μαχαιρώνει τον 29χρονο. Στο ίδιο βίντεο αναφέρθηκε με δήλωσή του και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Βασικοί ύποπτοι θεωρούνται πλέον ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που σκότωσε τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ. Όμως, η ανάλυση του οπτικού υλικού σε συνδυασμό με την ανάλυση και άλλων βίντεο που έχουν οι Αρχές στην κατοχή τους αφήνει αρκετά περιθώρια αισιοδοξίας.

Τους προβληματισμούς τους εξέφρασαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 29χρονου, τονίζοντας πως η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δείχνει να είναι αδύναμη ως προς το κομμάτι της ανθρωποκτονίας. Με λίγα λόγια, δεν έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που να οδηγούν στον δράστη ή στους δράστες.

Ο αδελφός του 29χρονου, Γιώργος, κατέθεσε αίτημα υποστήριξης της κατηγορίας, ζητώντας μέσω των συνηγόρων του οι δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν σε πρόσθετες ανακριτικές ενέργειες. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου», δήλωσε εξερχόμενος από τα δικαστήρια, ο οποίος στο αίτημά του στις δικαστικές Αρχές φέρεται να μιλά, ανάμεσα σε άλλα, για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών Αρχών».

Ζήτησαν το υλικό

Μεταξύ άλλων, ο αδελφός του Μιχάλη Κατσούρη με το υπόμνημά του ζήτησε από την ανακρίτρια να τεθεί στη διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων, καθώς και των σταθμών διοδίων από τους οποίους διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική, όπως και το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ», «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ», «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ».

Ζήτησε επίσης να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα από τις κατασχεθείσες, στα χέρια των κατηγορουμένων, ηλεκτρονικές συσκευές.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 14/8