Η ιατροδικαστική εξέταση θα λύσει τον γρίφο του θανάτου του 11χρονου Χρήστου, του μικρού αγοριού που βρέθηκε νεκρό το απόγευμα της Πέμπτης, 50 μέτρα από την ακτή στους Φούρνους της Ικαρίας.

Το 11χρονο αγόρι, γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πέθανε από πνιγμό. Στο σώμα του δεν εντοπίστηκε κάποιο εύρημα που να παραπέμπει σε χτύπημα ή τραυματισμό από σκάφος, με τους άνδρες του Λιμενικού ωστόσο να αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης, διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως ο 11χρονος είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, ενώ διευκρίνισε ότι «το παιδί βρέθηκε πνιγμένο κοντά σε μια σημαδούρα».

Ο 11χρονος έμενε στο νησί μαζί με τη μητέρα του, πρώην σύζυγο του γνωστού ηθοποιού, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, καθώς διαθέτει τουριστικά καταλύματα. Κάθε ημέρα το παιδί πήγαινε στην παραλία για μπάνιο με τους φίλους του. Οι λιγοστοί κάτοικοι του μικρού νησιού γνώριζαν τον Χρήστο, το χαμογελαστό αγόρι που μιλούσε με όλο τον κόσμο.

Το χρονικό

Στις 2 το μεσημέρι έφυγε από το σπίτι του για να πάει στη θάλασσα, όπως έκανε άλλωστε σχεδόν κάθε ημέρα. Η ώρα περνούσε όμως και η μητέρα του ανησυχούσε, καθώς ο Χρήστος δεν είχε επιστρέψει. Πήγε στην παραλία για να τον βρει, όμως δεν εντόπισε κανένα ίχνος του. Μέσα σε λίγη ώρα, οι κάτοικοι των Φούρνων, αλλά και το Λιμενικό και η Αστυνομία είχαν ενημερωθεί για την εξαφάνιση. Όλοι έψαχναν τον Χρήστο. Από ξηράς έγιναν έρευνες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ από θαλάσσης ιδιωτικά σκάφη και στελέχη του Λιμενικού τον αναζητούσαν.

Λίγο μετά τις 7, ένας ιδιώτης εντόπισε τη σορό του αγοριού περίπου 50 μέτρα μακριά από την ακτή, δίπλα ακριβώς από μια σημαδούρα. Το άψυχο σώμα του επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας. Αμέσως μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα του υπέστη σοκ στη θέα του άψυχου σώματος του γιου της, ρίχνοντας τις ευθύνες στον εαυτό της, επειδή τον άφησε να πάει μόνος του για μπάνιο. Το τι πραγματικά συνέβη, αναμένεται να αποκαλύψει η ιατροδικαστική εξέταση.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή