Σε καθαρό πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 11χρονου, που βύθισε στο πένθος τους οικείους του και τους κατοίκους στους Φούρνους Ικαρίας. Το κορμί του παιδιού βρέθηκε στη θάλασσα, μόλις 50 μέτρα από την ακτή και χωρίς κάποιο τραύμα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Η θλίψη για το παιδί είναι άφατη και ατέλειωτη

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Σάμου έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Σε «καθαρό πνιγμό» αποδίδεται ο θάνατός του, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο τραύμα στο σώμα του ενώ ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις.

Η τοπική κοινωνία θρηνεί αδιάκοπα το μικρό της άγγελο.

«Ήταν ένας άγγελος έπεσε να κάνει μπάνιο και πνίγηκε. Όλο το νησί θρηνεί, δεν υπάρχουν λόγια για αυτήν την περίπτωση. Όλοι εδώ είμαστε μια οικογένεια», δήλωσε ένας κάτοικος των Φούρνων.

Ο 11χρονος περνούσε όλα του τα καλοκαίρια στους Φούρνους Ικαρίας και γνώριζε καλά το μέρος, καθώς η γιαγιά του διατηρεί επιχείρηση στο νησί.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, αποδείχτηκε μοιραίο για την οικογένεια.

Είχε πάρει τη μάσκα του

«Αυτό είναι τραγωδία, είμαστε σοκαρισμένοι όλοι», είπε κάτοικος του νησιού.

Το κορμί του παιδιού βρέθηκε δίπλα σε σημαδούρα σε απόσταση 50 μέτρων από τη στεριά στην παραλία Πλάκα όπου φαίνεται να είχε πάει για μπάνιο.

Μαζί είχε πάρει και τη μάσκα του.

«Στην αρχή ακούσαμε "χάσαμε το παιδάκι", έψαχναν το παιδί. Ήτανε γεμάτο το λιμάνι 7:00 η ώρα εγώ άκουσα την ανακοίνωση στο σπίτι μου από τον Δήμο, μήπως έχει δει κάποιος το παιδί, όλα αυτά που το έψαχναν. Είχανε πέσει δικοί μας ψαράδες με τις στολές, αλλά βρέθηκε το παιδί μετά πνιγμένο. Μέσα στα μάτια μας ήταν, που λέει ο λόγος, και δεν φαινόταν», περιέγραψε ένας κάτοικος των Φούρνων Ικαρίας.

Η μητέρα του άρχισε να ανησυχεί καθώς δεν μπορούσε να βρει το παιδί της για ώρες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, με μία φωτογραφία του στο κινητό της προσπαθούσε να μάθει εάν κάποιος είχε δει τον 11χρονο.

«Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα του και μου λέει "Δημήτρη μου, έχουμε χάσει τον Χρήστο από τις δύο η ώρα το μεσημέρι δεν τον βρίσκουμε". Ψάχναμε τις παραλίες, όλο το νησί ανάστατο. Τον βρήκαν δίπλα σε μια τσαμαδούρα, η οποία την έχουμε βάλει και οριοθετούμε το μέρος για να μην κολυμπούν κοντά στα όρια του αλιευτικού καταφυγίου», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Η οικογένεια του μικρού Μιχάλη ανακοίνωσε ότι η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στο νεκροταφείο Καλλιθέας.

Ο πατέρας του παιδιού, Οδυσσέας Σταμούλης, βρίσκεται στη Σάμο και από εκεί θα συνοδεύσει το παιδί του στην τελευταία του κατοικία.