Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο «Αγία Σοφία».

Ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από Κροάτες χούλιγκαν, οι οποίοι ανενόχλητοι πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και διέσχισαν όλη την χώρα προκειμένου να φτάσουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, οι Κροάτες τέθηκαν άμεσα υπό διακριτική αστυνομική παρακολούθηση, όμως δεν δόθηκε εντολή προκειμένου να σταματήσει ή, έστω, να ελεγχθεί αυτή η αυτοκινητοπομπή του θανάτου.

Όταν οι χούλιγκαν έφτασαν στην Αθήνα, κατάφεραν και διέφυγαν της αστυνομικής παρακολούθησης, αφού διασπαστηκάν. Ένα μεγάλο μέρος της αυτοκινητοπομπής κατευθύνθηκε προς στον σταθμό «Ειρήνη», όπου τους περίμεναν Έλληνες χούλιγκαν-συνεργοί, οι οποίοι τους καθοδήγησαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χτύπημα.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες χούλιγκαν είχαν φροντίσει να αγοράσουν τα εισιτήρια για λογαριασμό των Κροατών προκειμένου να μπουν στον παιχνίδι, καθώς οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τα αγοράσουν από τη χώρα τους, λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων που είχε επιβληθεί. Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν στον σταθμό «Πευκάκια» και από εκεί κατευθύνθηκαν πεζή προς το γήπεδο.

Τώρα, αναβρασμός επικρατεί αυτήν τη στιγμή στα καταστήματα γύρω από το γήπεδο με θαμώνες και καταστηματάρχες να κάνουν λόγο για ξεκάθαρη δολοφονική ενέργεια. Οι ίδιοι αναφέρουν, ακόμα, ότι για τουλάχιστον 30-40 λεπτά η περιοχή είχε μετατραπεί σε μια εμπόλεμη ζώνη δίχως την παρουσία Αστυνομίας. «Μόλις ήρθαν τα ΜΑΤ, ξεκίνησαν να ρίχνουν δακρυγόνα, αλλά η κατάσταση είχε ξεφύγει», αναφέρουν.

Επίσης, σημειώνουν ότι από τις 20:00 περίπου γύρω στους 30-40 οπαδούς της ΑΕΚ βρίσκονταν περιμετρικά του γηπέδου. Σημειώνεται, επίσης, ότι διάφοροι πολίτες έχουν δέσει στα δέντρα μαύρες κορδέλες ως ένδειξη πένθους.

Για τα επεισόδια, έχουν συλληφθεί:

87 Κροάτες - οι 5 νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό»
5 Έλληνες - οι 3 νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό»
1 Αυστριακός
1 Βόσνιος
1 Αλβανος
1 Γερμανός

Και οι 96 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται αρχικά για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί αθλητικής βίας, ενώ δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «αναβαθμιστεί», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Η ΕΛ.ΑΣ. από τον σταθμό «Ειρήνη» σήκωσε πάνω από δέκα οχήματα, δύο εκ των οχημάτων ήταν βαν, τα οποία φέρεται να ανήκουν στους Κροάτες. Τα οχήματα αυτά έχουν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι μέσα στο ένα βαν οι αστυνομικοί εντόπισαν αρκετά μαύρα ρούχα.