Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (7/8) σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βλάση στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, drone του Πυροσβεστικού Σώματος με την κωδική ονομασία ΙΚΑΡΟΣ 2 το οποίο υπερίπταται πάνω από τη φωτιά δίνει σαφώς βελτιωμένη εικόνα.






Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρεις διαφορετικές εστίες ανεξάρτητες μεταξύ τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό. Ο άντρας είναι ελληνικής καταγωγής. 




Μάλιστα από νωρίς μαρτυρίες έκαναν λόγο για περισσότερες απο μια εστίες, κάτι που προβληματίζει τις Αρχές. Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη της Τρίπολης, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.



Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες. Ειδικότερα, 15 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο καθώς πρόκειται για το δασικό σύμπλεγμα του Μαινάλου, πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.



Ακόμα έσπευσαν 8 εναέριες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τόσο ο Δήμος της Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησαν ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφτασαν στο σημείο γιατί το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην απειληθεί η πόλη της Τρίπολης και οι διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται γύρω από την περιοχή.