Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας από τον άγριο ξυλοδαρμό 44χρονης αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. από τον 52χρονο σύζυγό της, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η γυναίκα φέρει βαριά τραύματα στο πρόσωπο, την κοιλιακή χώρα και στα εσωτερικά της όργανα, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας δήλωσε συγκλονισμένος από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων της 43χρονης. «Είναι αγαπημένη μου φίλη εδώ και χρόνια, είναι από τα πιο γλυκά κορίτσια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της με αξιοπρέπεια σε ένα θάλαμο νοσοκομείου» ανέφερε.

«Αν το γνωρίζαμε θα κάναμε τα πάντα»

Αναφορικά με το αν υπήρξαν στο παρελθόν και άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης της αστυνομικού από τον σύζυγό της, ο κ. Νταβούρας ανέφερε ότι δεν είχε γίνει γνωστό κάτι τέτοιο.

«Τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή. Ίσως να υπήρχε ένταση στην οικογένεια, αλλά επ’ ουδενί δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο», είπε ερωτηθείς για το αν γνώριζε τι συνέβαινε στο σπίτι της οικογένειας.

«Αν το γνωρίζαμε θα κάναμε τα πάντα. Δεν το γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανά για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Ήταν πάντα μια χαμογελαστή κοπέλα, την τελευταία εβδομάδα είχε πάρει και την προαγωγή της… Τον γνώριζα τον σύζυγό της και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω» είπε χαρακτηριστικά.

«Έφτασε στις πρώτες βοήθειες λίγο πριν πεθάνει»

«Η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ με μεγάλη πίεση, 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να την σώσουν. Δίνει την μάχη της, είναι ένα σακατεμένο κορμί. Δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους» συγκλονίζει ο συνάδελφος της αστυνομικού.

Επιβεβαίωσε στη συνέχεια πως τα δύο παιδιά της οικογένειας ήταν εκτός σπιτιού την ώρα του ξυλοδαρμού και τώρα έχουν την στήριξη ψυχολόγου. «Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Ειλικρινά, ούτε σε καβγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού. Πουθενά δεν έχω δει τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού» τονίζει ο κ. Νταβούρας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Της τηλεφώνησε ο Γιάννης Οικονόμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα (04/08) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, επικοινώνησε με την αστυνόμο Α' που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Λάρισας. Ο υπουργός μίλησε μαζί της, της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας τηςΗ τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου. 

Παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της αστυνόμου Α'. «Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 44χρονη γυναίκα από τη Λάρισα ξυλοκοπήθηκε με βάναυσο τρόπο από τον σύζυγό της, όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

Η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη 
στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισαςφέροντας βαριά τραύματα στο πρόσωπο, την κοιλιακή χώρα και στα εσωτερικά της όργανα, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Την ξυλοφόρτωσε άγρια όταν του είπε να χωρίσουν

Ο επιχειρηματίας φέρεται να επιτέθηκε στη σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά, όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

Γείτονες που άκουσαν τη φασαρία ειδοποίησαν τις Αρχές, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και την άτυχη γυναίκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. 

Ευτυχώς την ώρα του αποτρόπαιου συμβάντος τα δύο παιδιά δεν ήταν στο σπίτι, των οποίων την ψυχολογική στήριξη θα αναλάβει παιδοψυχολόγος.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη ταβέρνας-ψησταριάς ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος συνεχίζει να βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.