Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας από τον άγριο ξυλοδαρμό 44χρονης αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. από τον 52χρονο σύζυγό της, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η γυναίκα φέρει βαριά τραύματα στο πρόσωπο, την κοιλιακή χώρα και στα εσωτερικά της όργανα, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Τις τελευταίες ώρες η δυσάρεστη αυτή είδηση κάνει τον γύρο των ΜΜΕ και ο δικηγόρος της 44χρονης ζητά με δήλωσή του να μην δημοσιεύονται φωτογραφίες της και στοιχεία που οδηγούν στην ταυτοποίησή της.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Διαμαντής Δ. Μπασαράς αναφέρει: «Τις τελευταίες ώρες, μετά τη διαρροή στον Τύπο της επίθεσης με ανθρωποκτόνο δόλο και τον βαρύτατο τραυματισμό της εντολίδας μου, Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, γίνεται χρήση σε δημοσιεύματα της εικόνας, αλλά και λοιπών στοιχείων προσδιοριστικών της ταυτότητάς της.

Η συγκεκριμένη πράξη είναι παράνομη ως αντιβαίνουσα στις διατάξεις του νόμου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (μάλιστα δε ειδικών κατηγοριών) και διώκεται αστικά και ποινικά. Συνιστά δε δευτερογενή θυματοποίηση, με ιδιαιτέρως επαχθείς συνέπειες για την προσωπικότητα αυτής και των ανηλίκων τέκνων της.

Με την παρούσα, εφ’ όσον και στο μέτρο που έχετε προβεί σε τέτοιες πράξεις, καλείσθε να αποαναρτήσετε την εικόνα του προσώπου της, καθώς και να προβείτε σε πλήρη ανωνυμοποίηση των σχετικών δημοσιευμάτων, ακόμη και όσων αφορούν στα ίδια στοιχεία (εικόνα και στοιχεία ταυτότητας) του δράστη, καθ’ όσον και έτσι καθίσταται δυνατή η ταυτοποίηση του θύματος».

Της τηλεφώνησε ο Γιάννης Οικονόμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα (04/08) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, επικοινώνησε με την αστυνόμο Α' που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Λάρισας. Ο υπουργός μίλησε μαζί της, της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας τηςΗ τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου. 

Παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της αστυνόμου Α'. «Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 44χρονη γυναίκα από τη Λάρισα ξυλοκοπήθηκε με βάναυσο τρόπο από τον σύζυγό της, όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

Η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη 
στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισαςφέροντας βαριά τραύματα στο πρόσωπο, την κοιλιακή χώρα και στα εσωτερικά της όργανα, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Την ξυλοφόρτωσε άγρια όταν του είπε να χωρίσουν

Ο επιχειρηματίας φέρεται να επιτέθηκε στη σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά, όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

Γείτονες που άκουσαν τη φασαρία ειδοποίησαν τις Αρχές, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και την άτυχη γυναίκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. 

Ευτυχώς την ώρα του αποτρόπαιου συμβάντος τα δύο παιδιά δεν ήταν στο σπίτι, των οποίων την ψυχολογική στήριξη θα αναλάβει παιδοψυχολόγος.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη ταβέρνας-ψησταριάς ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος συνεχίζει να βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.