Συζητήσεις, διαπραγματεύσεις κι έντονο παρασκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ κύκλων της Αρχιεπισκοπής και του πατέρα Δημητρίου Λουπασάκη, με στόχο την ενδεχόμενη επιστροφή του πρώην εφημέριου των Αγίων Ισιδώρων στον λόφο του Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, εφόσον ευοδωθούν οι συνομιλίες, ο π. Δημήτριος αναμένεται να λειτουργήσει ξανά μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με πιθανότερη ημερομηνία τη 14η Σεπτεμβρίου 2023, στη γιορτή του Τιμίου Σταυρού, ίσως και νωρίτερα.

Οι όροι είναι συγκεκριμένοι και αυστηροί, να μην υπάρξει δημοσιότητα της παρουσίας του εκεί, να περιοριστούν το πρώτο χρονικό διάστημα τα live (εσπερινοί, λειτουργίες) που αναμεταδίδονταν καθημερινά από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και γενικά να αποφευχθεί οποιαδήποτε κίνηση που θα προκαλέσει την έντονη και άδικη κριτική κύκλων που μάχονται έναν χρόνο τώρα την παραμονή ενός άξιου ιερέα στον ναό που ανέστησε ο ίδιος από το μηδέν.

«Η Αρχιεπισκοπή, σύμφωνα με κύκλους της, ζυγίζει τις καταστάσεις, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει καμία κατηγορία εκκλησιαστικού ή δικαστικού περιεχομένου που να αφορά τον π. Δημήτριο κι επιθυμεί να αποσυμφορήσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Εκκλησία λαμβάνοντας υπόψη και τις ανατροπές στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και τον αρνητικό αντίκτυπο που ενδεχομένως να έχουν αυτές στο πλήρωμα των πιστών» αναφέρει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 3/08/2023