Ένας 19χρονος Ρομά από το Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας Βόλου οδηγήθηκε την Δευτέρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της απαγωγής μιας 15χρονης από το Άργος, όταν χάλασε το προξενιό στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι δύο οικογένειες.

Σύμφωνα με το gegonota.news, o άνδρας υποστηρίζει ότι «αγαπιόμαστε» με την 15χρονη, ζητώντας αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης καθώς, όπως είπε, οι δύο οικογένειες βρίσκονται πλέον σε συνεννόηση για την προίκα. Εις βάρους του 19χρονου ασκήθηκε δίωξη  για ακούσια διαφυγή ανηλίκου με τον ίδιο να υποστηρίζει στο δικαστήριο οτι για όλα «φταίει ο έρωτας» και να δηλώνει ανυπόμονος να παντρευτεί την ανήλικη.

Οι ίδιες πληροφορίες ανφαέρουν ότι την περασμένη Τετάρτη έλαβε χώρα η απαγωγή της ανήλικης με τον άνδρα να συλλαμβάνεται την Παρασκευή, κατόπιν μηνύσεως των γονιών της 15χρονης. Ταυτόχρονα, μήνυση κατατέθηκε και σε βάρος των γονιών του νεαρού, ηλικίας 48 και 44 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια σε εκούσια απαγωγή.

Ακόμη, οι δύο οικογένειες φέρεται να είχαν συμφωνήσει να γίνει ο γάμος όταν μετά από διαμάχη, το προξενιό φάνηκε να «χαλάει» με αποτέλεσμα η οικογένεια του αγοριού να απαγάγει την 15χρονη από το Άργος.

Η δίκη ορίστηκε για τις 7 Αυγούστου με την 15χρονη να δηλώνει πως αγαπάει τον 19χρονο και θέλει να ζήσει μαζί του.