Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί με τη διαχείριση του κόσμου που εκκενώθηκε από τις πυρόπληκτες περιοχές περιέγραψε μιλώντας στο parapolitika.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Αθανάσιος Βυρίνης.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Βυρίνης ανέφερε ότι ήδη 6.500 άνθρωποι είτε έχουν τακτοποιηθεί σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες είτε έχουν αποχωρήσει μέσω του αεροδρομίου του νησιού.

«Έχουν μείνει 1.500 άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στο νησί και προσπαθούμε να βρούμε ποιες μονάδες έχουν τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουν, καθώς κάποια ξενοδοχεία έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια να ανοίξουν και πάλι ώστε να φιλοξενήσουν κόσμο. Επίσης υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να αποχωρήσουν άμεσα. Το θέμα όμως είναι ότι οι πτήσεις δεν είναι αυξημένες προς το παρόν. Είμαστε σε διαβουλεύσεις με tour operators για να δοθούν έξτρα πτήσεις και να μπορέσει ο κόσμος να φύγει», δήλωσε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη γενική εικόνα της φωτιάς, ο κ. Βυρίνης ανέφερε ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε περιοχές και η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Η φωτιά δεν έχει αφήσει περιοχή για περιοχή και έχει μεταφερθεί σε άλλο σημείο απ' ό,τι πληροφορούμαι», κατέληξε.