Για τη φωτιά που μαίνεται για 6η συνεχή μέρα στη Ρόδο μίλησε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βυρίνης, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Ο αρχικός αριθμός που ήταν γύρω στις 19 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι μετατοπίστηκαν, έπεσε την επόμενη μέρα στους 8 χιλιάδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεγάλα πρακτορεία έστελναν κόσμο στο αεροδρόμιο και φεύγανε με αεροπλάνα, τα οποία είχαν έρθει άδεια για τον σκοπό αυτόν. Εκτιμώ ότι στα κέντρα συγκέντρωσης που έχουμε έχουν μείνει γύρω στους 800 με 1.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί είτε να φύγουν για αεροδρόμιο σήμερα είτε να γυρίσουν στις ξενοδοχειακές δομές. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους, παρόλο το διήμερο της ταλαιπωρίας. Είναι εντυπωσιακό, είναι με το χαμόγελο, είναι ανεκτικοί και χαμογελαστοί. Κατανοούν το πρόβλημα», είπε αρχικά.

«Οι εθελοντές έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους. Καθημερινά έρχονται άνθρωποι να προσφέρουν ό,τι μπορούν, μεταφορές, υλικά, τα σπίτια τους, να τους πάρουν να κάνουν μπάνιο. Είναι πραγματικά συγκινητική η προσφορά όλων των ανθρώπων εδώ στη Ρόδο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πόσα ξενοδοχεία δεν είναι πλέον λειτουργικά, απάντησε πως «είναι τρία ξενοδοχεία, τα οποία δεν θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν, δυναμικότητας γύρω στις 3.000 κλίνες. Σήμερα θα έχουμε και την τελική γνωμάτευση και για τα υπόλοιπα κατά πόσο μπορούν να είναι λειτουργικά. Είναι στη νότια Ρόδο, στο Κιοτάρι, εκεί ήταν και η μεγαλύτερη πληγείσα περιοχή όσον αφορά τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές μονάδες».

Για τις ακυρώσεις είπε ότι «υπάρχει πάγωμα στις πτήσεις από το εξωτερικό. Η πρώτη εικόνα για τις ακυρώσεις είναι ότι αυτό θα συμβεί την εβδομάδα που διανύουμε, δεν έχω εικόνα για τις επόμενες εβδομάδες, αλλά πράγματι υπάρχει ένα πάγωμα γι' αυτή την εβδομάδα, ώστε να γίνει καταγραφή τού τι υποδομές υπάρχουν για να υποδεχτούν αυτούς τους ανθρώπους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το φυσικό κάλλος το οποίο χάθηκε, είμαστε όλοι προβληματισμένοι, αλλά θα πρέπει να το δούμε τις επόμενες μέρες. Προέχει αυτή τη στιγμή να λύσουμε τα προβλήματα και τα θέματα των ανθρώπων».