Για 7η μέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες.

Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 11:00 πρωί, στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι και Βατί, για να εκκενώσουν προς το Κιοτάρι.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή Ασκληπιείο, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία να ζητήσει την εκκένωση περιοχών, στις οποίες πλησιάζει η φωτιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή καίγονται σπίτια.


«Η πιο δύσκολη μέρα για το νησί»

Μάλιστα, σχετικά με την κατάσταση στο νησί, μέσω σχετικής ανάρτησης, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εκτιμά πως η σημερινή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη για το νησί, λόγω των ισχυρών ανέμων, έως και 8 Μποφόρ, που αναμένονται. Σημειώνεται πως η φωτιά καίει για 7η ημέρα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ
Παρατηρήστε από τον δορυφόρο τους καπνούς του πρώτου 24ώρου (πριν από 4 ημέρες) των πυρκαγιών της Ρόδου. Λόγω του ισχυρού βοριά έφτασαν μέχρι και την Αίγυπτο.
Η σημερινή μέρα (Δευτέρα 24/7) θα είναι επίσης πολύ δύσκολη για την περιοχή. Αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8 bf με ριπές ακόμη και στα 9 bf. Δυστυχώς δεν θα είναι σύμμαχος ο άνεμος.