Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς εξακολουθούν να δίνουν για 7η μέρα οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στη Ρόδο.

Την ώρα που η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, δόθηκε εντολή εκκένωσης σε πέντε ακόμα οικισμούς, στο Ασκληπιείο, στο Γεννάδι, στο Βατί, στον Μάλωνα και τη Μάσσαρη.

Δημοσιεύτηκε από Kostas G Kastanakis στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023

Σήμερα το πρωί, περίπου στις 10, μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο χωριό Ασκληπιείο, όπου οι φλόγες μπήκαν στο χωριό, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα. Στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση του ανέμου είναι νότια.

Παράλληλα, σε πύρινο κλοιό βρίσκονται ακόμα δύο χωριά, το Γεννάδι και το Βάτι, για τα οποία εκδόθηκε 112, ώστε να εκκενώσουν οι κάτοικοι προς Κιοτάρι.

Ακόμα, την εκκένωση ακόμα δύο χωριών της Ρόδου, του Μαλώνα και των Μασάρων, ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά.

Δημοσιεύτηκε από Kostas G Kastanakis στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023

Οι κάτοικοι των δύο χωριών κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

Δημοσιεύτηκε από Kostas G Kastanakis στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023

Δημοσιεύτηκε από Kostas G Kastanakis στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν


Κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποίησε σήμερα 24 Ιουλίου στις 10:15, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι ανέφερε για τη Ρόδο:

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Στη Ρόδο, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση πλησίον του οικισμού Ασκληπιείο, με νότια κατεύθυνση. Για την αντιμετώπισή της, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 2 από Τουρκία και 1 από Κροατία, καθώς και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων 3 από Αίγυπτο και 2 για τον συντονισμό τους».