Μπουρίνι «χτύπησε» ξαφνικά το απόγευμα της Κυριακής περιοχές στις Σέρρες και την Καβάλα.

Η πρόσκαιρη κακοκαιρία προκάλεσε καταστροφές και διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media και ρεπορτάζ των τοπικών Μέσων, τα φαινόμενα ήταν σφοδρά.

Στις Σέρρες κλαδιά δένδρων έπεσαν σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ και προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ κορμοί έπεσαν σε αυτοκίνητα και ξηλώθηκαν και στέγες σπιτιών σε χωριά του νομού. Η Πυροσβεστική στις Σέρρες δέχθηκε περισσότερες από πενήντα κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικήτα ξεριζώθηκαν δύο πλατάνια, ένα εκ των οποίων έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο και το άλλο πλάκωσε σταθμευμένο μηχανάκι. Επιπλέον, καταστράφηκε το κέτερινγκ που είχε στηθεί έξω από την εκκλησία για μία βάπτιση. Το μπουρίνι κατέστρεψε και τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονταν στη στέγη του κτιρίου των ΚΤΕΛ.

Μεγάλη ένταση

Στην Καβάλα η περιοχή που επλήγη από το μπουρίνι ήταν το Οφρύνιο και η παραλία Τούζλα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου. Το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και είχε μεγάλη ένταση, με ισχυρές ριπές ανέμου και έντονη βροχόπτωση. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε beach bar, καταστήματα εστίασης και αυτοκίνητα. Επίσης έπεσαν δέντρα και διεκόπη η ηλεκτροδότηση. Υπάρχουν, μάλιστα, αναφορές και για έναν τραυματία από ξύλινη ομπρέλα η οποία ξηλώθηκε από τους ισχυρές ριπές ανέμου.