Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίς σήμερα (19/07) το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα τρία πιο επικίνδυνα μέτωπα και συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλες τις φωτιές.

Κατά την ίδια ενημέρωση, στις φωτιές στη Δυτική Αττική αυτή την ώρα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με τη βοήθεια 4 αεροσκαφών και 3 ελικοπτέρων.

Η φωτιά στη Ρόδο

Όπως τόνισε ο αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, στο μέτωπο της Ρόδου, που βρίσκεται πλέον στο κέντρο του νησιού, μεταξύ των οικισμών Απόλλωνα και Λάερμα αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η ενημέρωση

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Αρτοποιός:
  • Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια μάχη και συνεχίζουν να επιχειρούν με ανανεωμένο προσωπικό σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών.
  • Στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική, και ξεκίνησε τη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από το πρώτο φως έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.
  • Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο εξελίσσεται πλέον σχεδόν στο κέντρο του νησιού ανάμεσα στους οικισμούς Απόλλωνα και Λάερμα, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Εκεί επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
  • Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης αλλά και 4 αεροσκάφη που έφτασαν στη χώρα μας χθες το απόγευμα από Ιταλία και Γαλλία.
  • Για σήμερα Τετάρτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Βόρειου Αιγαίου και γενικότερα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως 7 Μποφόρ.
  • Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή, τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας.