Η Αστυνομία παίρνει μέτρα ενώ η αναζωπυρωμένη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια γίνονται προσπάθειες για να αναχαιτιστεί. Απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων στην περιοχή και συγκεκριμένα στα εξής σημεία: 

1. επί της οδού Φυλης από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών.

2. επί της επαρχιακής οδού Οινόπης – Μαγούλας από το εργοστάσιοτο Τιτάν

3. επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με Θήβα και στα δύο ρεύματα.

4. επί των εξόδων Αττικής οδού προς Θριάσιo και προς Μάνδρα.

5. επί της οδού Αγίας Αικατερινης από Μάνδρα έως λ. Καταδρομών.

Επιπλέον, κλειστός είναι ο δρόμος προς Μάνδρα μετά την Εξόδο 1 της Αττικής Οδού και προς Μαγούλα μετά την Εξοδο 2.

Προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις η κυκλοφορία διαξάγεται κανονικά, ενώ προς Μάνδρα και Μαγούλα η Τροχαία δίνει οδηγίες επί τόπου στους οδηγούς.

Ήδη, μετά και την αναζωπύρωση της φωτιάς, δόθηκε εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς την Μάνδρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή διεξάγονται στη δυτική πλευρά του μετώπου στα Δερβενοχώρια και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει στην παλαιά εθνική οδό Μάνδρας - Θήβας.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην εθνική Ελευσίνας - Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα..