Μονοήμερη επανεκπαίδευση περνούν σήμερα (17/7) οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω στην εφαρμογή του ΚΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες πληρώματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα εξοπλιστούν με μπλοκάκι βεβαίωσης τροχονομικών παραβάσεων προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την τάξη στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση εξέφρασε τους προβληματισμούς του ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ο οποίος μιλώντας στο parapolitika.gr ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος να καθηλωθεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Επίσης, σημείωσε ότι έτσι μπορεί να «χαλάσει» το καλό πρόσωπο που έχει η ομάδα προς τους πολίτες. «Αυτό δεν θα βοηθήσει την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να εκπληρώσει την αποστολή της, καθώς έτσι καθίσταται στατική, ενώ η δουλειά της είναι να κινείται στον δρόμο και να περιπολεί. Τώρα πρέπει να δούμε και τον άλλο προβληματισμό. Η ΔΙ.ΑΣ. είναι ένας μηχανισμός αστυνόμευσης με κοινωνικό πρόσωπο, καθώς είναι η πρώτη που θα τρέξει στα προβλήματα των πολιτών και επίσης κάθε μέρα περιπολούν τις γειτονιές. Την αγαπούν οι πολίτες. Εάν ξεκινήσουν να κόβουν κλήσεις, αυτή η εικόνα μπορεί να χαλάσει», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από το υπουργείο αναφέρουν, πάντως, ότι η ΔΙ.ΑΣ. δεν θα ασχολείται με την πλειονότητα των τροχονομικών παραβάσεων, αλλά μόνο με κραυγαλέα περιστατικά που τύχει να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους.