Μέσα σε κλίμα ανείπωτης οδύνης οδηγήθηκε χθες το πρωί στην τελευταία της κατοικία στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας η 41χρονη ομογενής Γιάννα Καραγούγα, μητέρα δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή της το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ηλικιωμένος οδηγός υπό την επήρεια μέθης έπεσε επάνω της με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι λίγη ώρα αργότερα, η ανακρίτρια άφηνε ελεύθερο τον 76χρονο οδηγό που είχε συλληφθεί έχοντας στο αίμα του μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται αφορούν την επικίνδυνη οδήγηση που είχε αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ατόμου, την ανθρωποκτονία από αμέλεια και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς στο αίμα του εντοπίστηκε αλκοόλ τρεις φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Συγκεκριμένα, η ποσότητα αλκοόλ ήταν 0,96 γραμμάρια τη στιγμή που το όριο είναι 0,25 γραμμάρια. Ο ηλικιωμένος, συντετριμμένος, σύμφωνα με το δικηγόρο του, πέρασε χθες το πρωί το κατώφλι της ανακρίτριας και, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης οδήγησης οποιουδήποτε είδους τροχοφόρου ή άλλου οχήματος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο αδόκητος θάνατος της άτυχης γυναίκας προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία στη Νεάπολη Λάρισας. Η αδικοχαμένη γυναίκα ζούσε μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε επισκεφθεί τη Λάρισα προκειμένου να δει την οικογένειά της.

Όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Τρίτης προσπάθησε να διασχίσει διάβαση, ωστόσο όταν κατέβηκε το δρόμο, είδε από μακριά το αγροτικό αυτοκίνητο. Βλέποντας ότι δεν κόβει ταχύτητα, έκανε μερικά βήματα πίσω για να ανέβει και πάλι στο πεζοδρόμιο, ωστόσο δεν πρόλαβε. Ο 76χρονος, προφανώς, δεν είδε ποτέ μπροστά του τη 41χρονη μητέρα και έπεσε με δύναμη επάνω της. Μετά την παράσυρση, σταμάτησε το αυτοκίνητό του σε απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε το θύμα στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου, δυστυχώς, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 14/7