Ελεγχόμενη έκρηξη του δεύτερου δέματος που βρισκόταν δίπλα σε αυτό που εξερράγη τα ξημερώματα στην οδό Σουρμελή έξω από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έγινε λίγα λεπτά μετά τις 09:00. 

Η Αστυνομία εντόπισε το δεύτερο δέμα στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο ελέγθηκε από μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) και εκεί εντοπίστηκε μηχανισμός και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί και οι Αρχές χτενίζουν την περιοχή. Είναι κλειστό τμήμα της Αχαρνών στο σημείο, ένα τμημα της Σουρμελή, η Μάγερ, η Βύρωνος και η Αβέρωφ. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Μεγάλη ήδη η συμφόρηση σε Αχαρνών και Αριστοτέλους.

Τι συνέβη

Όλα ξεκίνησαν στις 06:30 το πρωί, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο 112 και ενημέρωσε για μηχανισμό που θα εκραγεί στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, χωρίς να δώσει χρονικό περιθώριο. 

Μόλις έφτασε στο σημείο το περιπολικό της Αστυνομίας, έγινε η έκρηξη της βόμβας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Αμέσως μετά έφτασε η Πυροσβεστική και πήγε να επέμβει, αλλά οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τους φώναξαν να μην το πράξουν, καθώς είχαν εντοπίσει και δεύτερο δέμα δίπλα από αυτό που εξερράγη.

Η Αστυνομία απέκλεισε όλο το τετράγωνο και μετά την άφιξη των πυροτεχνουργών, έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στο 2ο δέμα.

3908286
3908287



3908290
3908289
3908285__1_
3908291