Την ώρα που ο καύσωνας «Κλέων» βρίσκεται προ των πυλών, μεγάλος φαίνεται πως είναι και ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε χθες Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» από σήμερα Τετάρτη (12-07-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καύσωνας αυτός εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα, με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-07-2023) και το Σάββατο (15-07-2023).

H πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.