Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Ιρλανδίας από τους θανάτους των δύο 17χρονων που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους, κάνοντας διακοπές στην Ίο.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία που σημειώθηκε στο ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με τον εφημέριο του κολεγίου St. Michael's, στο οποίο φοιτούσαν οι δύο 17χρονοι, ο Μαξ, ο οποίος δεν άντεξε στο άκουσμα της είδησης του χαμού του φίλου του, μιλούσε στο τηλέφωνο με τον πατέρα του όταν κατέρρευσε σε ένα σοκάκι κοντά στο λιμάνι της Ίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, η οποία και τον πρόδωσε όταν έμαθε ότι ο φίλος του Άντριου Ο'Ντόνελ βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό.

«Ο Μαξ περπατούσε προς το λιμάνι όταν πέθανε. Μιλούσε στον πατέρα του, Νάιαλ, ο οποίος μου είπε ότι ο Μαξ ακουγόταν πολύ δυνατός στο τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας Πάντι Μόραν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος Άντριου βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό στην Ίο ύστερα από διασκέδαση με τους φίλους του. Ο Μαξ δεν άντεξε στην είδηση του θανάτου του και κατέρρευσε προδωμένος από την καρδιά του.

«Το ένα δευτερόλεπτο ο Μαξ ήταν ζωντανός και το άλλο όχι. Τόσο γρήγορο ήταν το τέλος του. Ο Μαξ δεν υπέφερε. Δεν φοβήθηκε. Πέθανε ακούγοντας τη φωνή του πατέρα του, τον οποίο αγαπούσε τόσο πολύ. Υπάρχει κάποιου είδους παρηγοριά σε αυτό», πρόσθεσε ο ιερέας κατά τη διάρκεια της κηδείας που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο Δουβλίνο.

Οι γονείς του Μαξ περιέγραψαν τον γιο τους ως «δύναμη της φύσης», χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή αγριότητα» τον θάνατό του.

«Του έκλεψαν το λαμπρό μέλλον του. Ο Μαξ ήταν γεμάτος ζωή. Είχε δίψα να δει τον κόσμο και να αποκτήσει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούσε. Ο Μαξ ήταν ο πιο καταπληκτικός αδερφός για τον Τσάρλι, ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Θα τον αγαπάμε για πάντα», ανέφερε ο πατέρας του Μαξ στον επικήδειο για τον γιο του.

«Μαξ, αγαπημένο μας παιδί, θα σε αγαπάμε για πάντα, θα μας λείπεις για πάντα. Η μνήμη σου θα ζει για πάντα», είπε από την πλευρά της η μητέρα του 17χρονου μετά την κηδεία στο Δουβλίνο.

Σημειώνεται ότι ο Μαξ ετάφη με τις φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Leinster Rugby, μια στέκα από μπιλιάρδο κι ένα άλμπουμ που ετοίμασαν για τον ίδιο οι φίλοι του.