Στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ έχει βρεθεί η διπλή τραγωδία στην Ιο, όπου μέσα σε λίγες ώρες βρήκαν τραγικό θάνατο δύο 18χρονοι από την Ιρλανδία.

Ο πρώτος 18χρονος φέρεται να έχασε τη ζωή του όταν επιστρέφοντας από διασκέδαση μόνος του στο κατάλυμα όπου διέμενε με την παρέα του φέρεται να έχασε την ισορροπία του και να κατέληξε σε γκρεμό. Ο δεύτερος, οποίος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα, φέρεται να αντιμετώπιζε χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα και να κατέρρευσε όταν έμαθε τα τραγικά νέα για τον φίλο του.

Και οι δύο έφηβοι βρίσκονταν σε διακοπές στην Ίο μετά το πέρας των εξετάσεών τους, γιορτάζοντας το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους με δεκάδες συμμαθητές τους από το St. Michael’s College του Δουβλίνου, όταν συνέβη η διπλή τραγωδία.

«Αν και τα τραύματα στον αυχένα και το κεφάλι του υποδηλώνουν εκ πρώτης όψεως πως παρεξέκλινε της πορείας του -ότι σκόνταψε και έπεσε-, διερευνούμε επίσης το ενδεχόμενο εγκληματικής αμέλειας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην Daily Mail.

Δεν αποκλείεται τα ποτά που είχαν πιει να είχαν αλλοιωθεί

«Τα ποτά που κατανάλωσε ο ίδιος και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση, τις όποιες απαντήσεις αναμένεται να τις δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί στις σορούς των δύο νεαρών και ενδεχομένως οι τοξικολογικές που θα γίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του 18χρονου Άντριου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής και η είδηση του θανάτου του αργότερα μέσα στην ημέρα έκανε τον φίλο του Μαξ Γουόλ να καταρρεύσει από το σοκ. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, ο επίσης 18χρονος Μαξ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς πριν από τρία χρόνια.

«Ο Γουόλ είχε πρόβλημα με την καρδιά του και είχε χειρουργηθεί πρόσφατα», δήλωσε η Δημογλίδου στην Daily Mail. «Αλλά μένει να δούμε εάν κάποιο είδος επαγόμενης ουσίας μπορεί να συνέβαλε και στους δύο ξαφνικούς θανάτους», σημειώνει.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας πρόσθεσε ότι η νεκροψία που πρόκειται να γίνει σήμερα θα είναι «καθοριστική» για τον καθορισμό της αιτίας θανάτου του Ο’Ντόνελ και του συμμαθητή του, Γουόλ.

Την ίδια ώρα, οι συντετριμμένοι γονείς των αγοριών βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους, ενώ οι σοκαρισμένοι συμμαθητές τους επιστρέφουν σήμερα στην Ιρλανδία μέσω Μπρίστολ.

Πάνω από 1.000 Ιρλανδοί μαθητές στο νησί

Ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν οι δύο νέοι, Τιμ Κέλεχερ, δήλωσε ότι υπάρχουν 1.000 μαθητές στην Ίο, οι οποίοι γιορτάζουν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, 90 εκ των οποίων είναι από το ιδιωτικό σχολείο St Michael’s College.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η είδηση των θανάτων διαδόθηκε γρήγορα μεταξύ των συμμαθητών τους, προσθέτοντας: «Όλοι θέλουν να φύγουν. Είναι σοκαρισμένοι, θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους. Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή ενορία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, είναι φίλοι, είναι όλοι τους συντετριμμένοι. Είναι μια σφιχτή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει πολύς φόβος και οι γονείς τηλεφωνούν και είναι όλοι σοκαρισμένοι. Θέλουν απλώς να γυρίσουν σπίτι τους, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες».