Σοκαριστικό, όπως αναδεικνύεται και από το ρεπορτάζ του MEGA, είναι το υπόβαθρο της ιστορίας του 56χρονου που πνίγηκε στη Φθιώτιδα, προσπαθώντας να σώσει 65χρονη. Ο Αλέξης Κούγιας ήταν παλιός γνώριμος του άτυχου μεσήλικα, που το 1990 φυλακίστηκε για το βιασμό ανήλικης

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Μια απίστευτη ιστορία κρύβεται πίσω από τη διπλή τραγωδία στις ράχες της Φθιώτιδας, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό.

Ο 56χρονος που έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα, που βυθιζόταν, είχε καταδικαστεί για το φόνο ενός κοριτσιού πριν από περίπου 25 χρόνια.

Ειδικότερα, την άνοιξη του 1990, ο 56χρονος που πνίγηκε σε παραλιακό χωριό της Φθιώτιδας, προσπαθώντας να σώσει μία 65χρονη, είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα βιασμού και τη δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού, 17-18 ετών. Η κοπέλα τα καλοκαίρια παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή, ενώ ο 56χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη φυλάκιση του άντρα, ο οποίος πριν λίγα χρόνια βγήκε από τη φυλακή κι επέστρεψε πάλι στο χωριό του.

Τραγικό όμως ήταν και το παρελθόν της άτυχης γυναίκας, που βίωνε το δικό της δράμα, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε χάσει την κόρη της σε δυστύχημα.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο δικηγόρος του καλού Σαμαρείτη με το ένοχο παρελθόν και μίλησε στο LIVE NEWS σχετικά με την υπόθεση του 56χρονου άνδρα.

«Σαν χθες ήταν αυτή η υπόθεση. Φαίνεται ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη που καθορίζει τα πάντα», σχολίασε αρχικά ο ποινικολόγος.

Κατόπιν εξιστόρησε το χρονικό της υπόθεσης όπως το θυμόταν: «Πριν 33 χρόνια μία μητέρα με ένα πατέρα ήρθαν στον γραφείο και μου ζήτησαν να υπερασπιστώ το παιδί τους που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Όταν τους ρώτησα τι υπόθεση ήταν μου απάντησαν μου είπαν ότι αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Είχε προσπαθήσει να βιάσει ένα κοριτσάκι 17 ετών που ήταν γόνος της πλέον επίλεκτης οικογένειας της περιοχής που το ερωτεύτηκε κι έγινε όλο αυτό το δράμα. Όταν τον γνώρισα ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και ταλιπωρήθηκε μέσα στη φυλακή».

Σχετικά με την ποινή του ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι το δικαστήριο του μετέτρεψε την ποινή του από ισόβια σε 17 χρόνια κάθειρξη.