Η ιστορία του 56χρονου, που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει από πνιγμό 65χρονη στη θάλασσα των Ραχών Φθιώτιδας, κλονίζει. Ο μεσήλικας είχε κάνει φυλακή 17 χρόνια για το βιασμό και την ανθρωποκτονία από πρόθεση μιας έφηβης. Το πτώμα του βρέθηκε στο σημείο που σκότωσε το κορίτσι. 

Ο 56χρονος που έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα, που βυθιζόταν, είχε καταδικαστεί για το φόνο ενός κοριτσιού πριν από περίπου 25 χρόνια. Ο άντρας σύχναζε στην καφετέρια κοντά στην παραλία, από όπου άκουσε τη γυναίκα να καλεί σε βοήθεια, χωρίς όμως να καταφέρει.

«Η θεία δίκη, έδωσε τη ζωή του για να σώσει κάποιον άλλον και του την πήραν», δήλωσε στο «Live News» και στο MEGA ο ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Ακριβώς πού έγκειται η θεία δίκη; Ειδικότερα, την άνοιξη του 1990, ο 56χρονος που πνίγηκε σε παραλιακό χωριό της Φθιώτιδας, προσπαθώντας να σώσει μία 65χρονη, είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα βιασμού και τη δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού, 17-18 ετών. Η κοπέλα τα καλοκαίρια παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή, ενώ ο 56χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος. Φέρεται να το σκότωσε χτυπώντας το κεφάλι του με μία ζαρντινιέρα. 



Το δικαστήριο αποφάσισε ισόβια κάθειρξη για τον άντρα. Στα 37 του επέστρεψε στο χωριό του. 

Τα πρωτοσέλιδα της εποχής


«ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ: Ισόβια στον δολοφόνο της μαθήτριας που προσπάθησε να βιάσει και στη συνέχεια σκότωσε τη 17χρονη Χριστίνα», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής.



Άρθρα της εποχής μιλούσαν για το φρικαλέο τρόπο με τον οποίο πολτοποίησε το κεφάλι της νεαρής κοπέλας. «’Έσπασε ο ψαράς’. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι», ανέφερε ο Τύπος της εποχής.

«Δεν κατάλαβα πώς τη σκότωσα» ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών, προκαλώντας εύλογα την οργή των συγγενών της 17χρονης μαθήτριας που είχε στόχους και όνειρα να σπουδάσει αρχαιολογία.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντάς τον», αναφέρθηκε επιπλέον.



Τραγικό όμως ήταν και το παρελθόν της άτυχης γυναίκας, που βίωνε το δικό της δράμα, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε χάσει την κόρη της σε δυστύχημα.

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν παλιός γνώριμος του άτυχου μεσήλικα, που το 1990 φυλακίστηκε για το βιασμό ανήλικης. Έγινε ο δικηγόρος του καλού Σαμαρείτη με το ένοχο παρελθόν και μίλησε στο «Live News» σχετικά με την υπόθεση του 56χρονου άνδρα.

«Σαν χθες ήταν αυτή η υπόθεση. Τα χειρότερα και τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή», σχολίασε αρχικά ο ποινικολόγος.

Κατόπιν εξιστόρησε το χρονικό της υπόθεσης όπως το θυμόταν: «Φαίνεται ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη που καθορίζει τα πάντα, χωρίς να είμαι μοιρολάτρης με τα τόσα που έχω αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια, σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάτι ανώτερο που καθορίζει τις συνθήκες της ζωής μας. 


Πριν από 33 χρόνια είχα αρχίσει ήδη να γίνομαι επίλεκτος δικηγόρος και μία μητέρα πολύ ευγενής μαζί με έναν ταλαιπωρημένο πατέρα ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν να υπερασπιστώ το παιδί τους που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Τους ρώτησα πόσων ετών ήταν το παιδί τους, ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και όταν τους ρώτησα τι υπόθεση ήταν μου απάντησαν μου είπαν ότι αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό

Είχε προσπαθήσει να βιάσει ένα νεαρό κοριτσάκι 17 ετών που ήταν γόνος της πλέον επίλεκτης οικογένειας της περιοχής που το ερωτεύτηκε κι έγινε όλο αυτό το δράμα. Ήθελα να διαβάσω τη δικογραφία και να γνωρίσω αυτό το παιδί που επρόκειτο να υπερασπιστώ. Όταν τον γνώρισα ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και ταλαιπωρήθηκε μέσα στη φυλακή, γιατί είναι ένα σκληρό περιβάλλον για παιδιά που είναι άβγαλτα και δεν είναι κακοποιοί», προσέθεσε.

«Χαιρόμουνα που είχα βοηθήσει στην επανένταξή του»



«Πραγματικά τον συμπάθησα σαν παιδί, η οικογένεια ήταν καταπληκτική. Επειδή κάθε φορά που αναλαμβάνω μία υπόθεση θέλω να βλέπω και το περιβάλλον που ζούσε αυτό το παιδί και το σημείο του δράματος, του εγκλήματος με το ανυπεράσπιστο αυτό θύμα, το κοριτσάκι. Πήγα στις Ράχες, οι γονείς έχουν ένα υπαίθριο μαγαζί, αγωνίζονται πολύ σκληρά και δέχθηκα να αναλάβω την υπεράσπισή του. Το δικαστήριο του μετέτρεψε την ποινή από ισόβια κάθειρξη σε 17 χρόνια. Εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του γιατί δεν υπήρχαν οι ευεργετικές διατάξεις που αναστέλλουν την ποινή υφ’ όρων. Έπρεπε ουσιαστικά να εκτίσεις σχεδόν όλη την ποινή», είπε ακόμα ο Αλέξης Κούγιας.

«Μπήκε σε ηλικία σχεδόν 20 ετών και βγήκε 39, αν θυμάμαι καλά. Δεν είχε πουθενά να επιβιώσει και γύρισε εκεί στο χωριό, όπου κατά κάποιο τρόπο, ενώ είχε διαπράξει αυτό το ακραίο έγκλημα τον αγαπούσαν όλοι, γιατί αυτός απ’ ό,τι φαίνεται και από ό,τι είχα μάθει μετά, γιατί μου τηλεφωνούσε, όταν περνούσα από εκεί κατέβαινα στις Ράχες, έπινα καφέ με τους γονείς του, έβλεπα το παιδί αυτό και χαιρόμουνα που είχα βοηθήσει στην επανένταξή του», κατέληξε.

Η τραγική ιστορία της 65χρονης


Τραγικό όμως ήταν και το παρελθόν της άτυχης γυναίκας, που βίωνε το δικό της δράμα, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε χάσει την κόρη της σε δυστύχημα. «Δυστύχημα με μηχανή ήταν, ήταν με τον σύντροφό της πέθανε. Χτυπήσαν και οι δύο αλλά αυτή σκοτώθηκε», είπε συγγενής της 65χρονης.

Ήταν επίσης κάτοικος της Παραλίας Ραχών και μόλις πριν δύο μέρες είχε γίνει γιαγιά, χαμογελώντας ξανά μετά από χρόνια.

«Μόλις έγινε γιαγιά, πριν από δύο μέρες έγινε γιαγιά και πνίγηκε, ούτε το εγγόνι της δεν πρόλαβε να χαρεί», είπε ο γιος της γυναίκας στο MEGA.

«Είναι ο πόνος μεγάλος πάρα πολύ μεγάλος γιατί ο κάθε ένας ξεχωριστά αντιπροσώπευε κάτι ξεχωριστό στην κοινωνία μας, στο χωριό μας. Η συγκεκριμένη οικογενειακή μας φίλη πριν από δύο ημέρες έγινε γιαγιά και σήμερα ο σκηνοθέτης έπαιξε άσχημη σκηνή», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.