Οι τέως πρίγκιπες Παύλος και Νικόλαος έχουν στιγματιστεί από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Πέντε μήνες μετά το θάνατο του πατέρα τους, τα αδέλφια δηλώνουν ότι ακόμη προσπαθούν να ξεπεράσουν την απώλειά του.

Όπως λένε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ήταν αυστηρός αλλά και την ίδια στιγμή αγαπητός.

Παύλος: «Είναι δύσκολο, δεν το περιμέναμε τόσο σύντομα, αλλά είχε κουραστεί πολύ. Μας ήρθε ξαφνικά. Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια είναι πολύ δεμένη, ήθελε ο πατέρας μου να κρατάμε μια ζεστή οικογένεια. Σαν πατέρας ήταν αυστηρός, αλλά πολύ αγαπητός , ήταν σοβαρός».

Νικόλαος: «Είναι μεγάλη λύπη, μου λείπει ο άνθρωπος, ίσως ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. δεν ξέρω πόσος χρόνος θα περάσει για να το καταπιώ μου λείπει αλλά είμαι ευγνώμων για αυτό που μας δίδαξε».

Οι δυο μεγαλύτεροι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μίλησαν για τα παιδικά τους χρόνια. Για το μεγάλωμα τους, αλλά και για το λόγο που θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια, η οποία αφαιρέθηκε το 1994.

Νικόλαος: «Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι κάτι γραφειοκρατικό. Το αν είμαι Έλληνας ή όχι το ξέρω εγώ, στις φλέβες μου ρέει Ελλάδα, ταυτίζομαι με αυτόν τον τόπο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, είμαι Έλληνας και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Παύλος και Νικόλαος ρωτήθηκαν και για το θέμα του τίτλου τους.
 
«Παντού συστηνόμουν ως Παύλος… Εγώ ζούσα όλη τη ζωή μου εκτός. Σε μια κοινωνική εκδήλωση συστήνομαι Παύλος της Ελλάδας, Παυλος of Greece. Σε μια σύσκεψη για τη δουλειά μου λέω Παυλος of Greece. Το πρίγκιπας Παύλος δεν χρησιμοποιείται από κάποιο ντοκουμέντο γραμμένο. Αλλά είμαι γεννημένος πρίγκιπας. Τον αν είμαστε πρίγκιπες με θέση σε αυτή τη χώρα, δεν είμαστε. Αλλά το ότι είμαστε πρίγκιπες είναι κάτι ξεχωριστό από τη χώρα».

Ο Νικόλαος είπε με τη σειρά του: «Εγώ συστήνομαι ως Νικόλαος. Υπάρχουν άνθρωποι που με συστήνουν ο κύριος Νικόλαος. Εγώ έχω αυτό τον τίτλο από όταν γεννήθηκα. Δεν το ζητάω ποτέ από κανέναν. Είναι θέματα άλλης εποχής. Δε θα αποτρέψω κάποιον αλλά δεν είναι κάτι που επιδιώκω».

Και οι δύο δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Νικόλαος: «Πιστεύω ότι έχω πολλά περισσότερα να προσφέρω εκτός πολιτικής».

Παύλος: «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πολιτική της Ελλάδας, όχι όμως να κατέβω».

Αυτό που θέλουν τώρα, όπως λένε είναι να προσφέρουν εθελοντικά στην Ελλάδα.