Σοκάρουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός έπεσε από την πρώτη στιγμή σε αντιφάσεις που προβλημάτισαν, αλλά επέμενε πως δεν είχε σχέση με το έγκλημα. Μια σειρά από βίντεο και μαρτυρίες όμως ήρθαν να ξεδιαλύνουν το θολό τοπίο. Το τελευταίο καθοριστικό στοιχείο προήλθε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας. Πρόκειται για ένα μήνυμα που έστειλε ο 32χρονος σε ομοεθνείς του στην Ιταλία, μέσα από το οποίο φέρεται να ομολογούσε την πράξη του.

«Έκανα κάτι φρικτό και πρέπει να φύγω από την Ελλάδα» έγραφε, μεταξύ άλλων, ο 32χρονος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha. Τα μηνύματα και οι επικοινωνίες είχαν γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (18/6) έως και τις 04:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (19/6).

Tο πρωί της Τρίτης, 13 Ιουνίου, έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας να πηγαίνει σε κατάστημα ανταλλακτήριο και να κάνει ανάληψη χρημάτων. Εκεί ρώτησε αν μπορούσε να βγάλει εισιτήριο, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Αργότερα, όμως, πήγε σε ταξιδιωτικό γραφείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία. Για αυτή την κίνηση δεν ενημέρωσε κανέναν. Ούτε καν τον Πακιστανό συγκάτοικό του.

Στους αστυνομικούς έλεγε πως δέχτηκε πρόταση για δουλειά και την αποδέχτηκε επειδή το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος. Οι αξιωματικοί κράτησαν την απάντησή του και περίμεναν την ανάλυση από το κινητό του τηλέφωνο.

H μητέρα της Αναστάζια τόνισε στο Live News πως καμία ποινή δεν είναι αρκετή για τον δολοφόνο της κόρης της. Είναι πεπεισμένη όμως πως ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είχε και συνεργούς στο έγκλημα, που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί. Άφησε αιχμές για την ελληνική αστυνομία, λέγοντας πως αν και είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, έχασε πολύτιμο χρόνο.

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Αναστάζια

Ο Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος δεν έχει σπάσει στην ανάκριση και δεν έχει παραδεχθεί ούτε τη δολοφονία, ούτε τον βιασμό, επιχείρησε, όπως αποκαλύπτεται, να σβήσει και τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Σύμφωνα με το Mega, ο 32χρονος έψαχνε στο Google πώς θα διαγράψει από το κινητό του το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Αφού κατάφερε να σβήσει τα δεδομένα από το δικό του κινητό, πήρε το τηλέφωνο της Αναστάζια κι έκανε ακριβώς το ίδιο.

Oι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ άνοιξαν τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του δράστη και βρήκαν όλα τα δεδομένα που προσπάθησε να διαγράψει ο 32χρονος κατηγορούμενος.

Το GPS ουσιαστικά ήταν αυτό που «έδεσε» την υπόθεση, καθώς φάνηκε η κοινή τους πορεία από την ώρα που έφυγαν από το σπίτι, μέχρι την ώρα της δολοφονίας και της απόρριψης του σώματος της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί, δηλαδή, είδαν τα στοιχεία από την ώρα που εντοπίστηκε η 27χρονη στο μίνι μάρκετ μέχρι την ώρα που έφυγαν η Ανταστάζια και ο 32χρονος κι ο τελευταίος επέστρεψε στο σπίτι του.